Το… top 10 από το παρελθόν του Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι επικεφαλής της ρωσικής πολιτικής από το 1999, είτε ως πρόεδρος είτε ως πρωθυπουργός. Αλλά πριν τη γρήγορη άνοδό του στην εξουσία, ο Πούτιν πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Τώρα που βρίσκεται στο επίκεντρο πολλών παγκόσμιων κρίσεων, από τη Συρία ως την Ουκρανία, η WorldPost ρίχνει μια ματιά στο παρελθόν- «έκπληξη», όπως το χαρακτηρίζει, του ηγέτη.

1.Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μεγάλωσε σε ένα δημόσιο διαμέρισμα, που μοιραζόταν με τρεις οικογένειες στην Αγία Πετρούπολη (γνωστή

τότε ως Λένινγκραντ ) και λέει ότι θυμάται να κυνηγά αρουραίους στο κλιμακοστάσιο.

2.Ο παππούς του Πούτιν εργαζόταν ως σεφ στο εξοχικό του Λένιν και αργότερα μαγείρευε αρκετές φορές για τον Στάλιν.

3.Απέκτησε μαύρη ζώνη στο τζούντο όταν ήταν 18 ετών και εξακολουθεί να εξασκεί την πολεμική τέχνη, που ο ίδιος περιγράφει ως φιλοσοφία ζωής.

4.Ο Πούτιν αγαπά τα μυθιστορήματα κατασκοπείας, παρατηρώντας κάποτε: «Αυτό που με κατέπληξε περισσότερο απ 'όλα ήταν πώς ένας άνθρωπος μπορούσε να πετύχει ό,τι δεν μπορούσαν στρατιές ολόκληρες».

5.Πήγε στην KGB κατ 'ευθείαν μετά το πανεπιστήμιο και πέρασε τη δεκαετία του 1980 βοηθώντας τη Σοβιετική μυστική αστυνομία να προσλαμβάνει άτομα για να κατασκοπεύουν τη Δύση.

6.Ο Πούτιν αγαπά τα σκυλιά του και πολλές φορές τα φέρνει ακόμα και σε πολιτικές συναντήσεις –κάποιοι λένε για να τρομάξει τους ηγέτες του κόσμου.

7.Μιλάει άπταιστα γερμανικά, αλλά δεν είναι πολύ σίγουρος στην αγγλική γλώσσα.

8.Ο Πούτιν και η σύζυγός του ανακοίνωσαν το διαζύγιό τους το 2013, κατά το διάλειμμα ενός μπαλέτου.

9.Ο Πούτιν έχει δύο κόρες, οι ζωές των οποίων κρατούνται απολύτως μυστικές. Παρακολούθησαν το κολέγιο με άλλα ονόματα και τα επαγγέλματα και οι χώρες διαμονής τους δεν είναι γνωστά.

10.Είναι Χριστιανός Ορθόδοξος και έχει εκφράσει την πίστη του με αμφιλεγόμενες απόψεις, θεωρώντας, για παράδειγμα, το γάμο των ομοφυλόφιλων το ίδιο με την πίστη στο Σατανά.

http://www.huffingtonpost.com/2014/03/19/vladimir-putin-facts_n_4995000.html

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα