Γαβριήλ... Μαυρογιαλούρος ετών 34!

Αυτός ο Μαυρογιαλούρος στοιχειώνει την ελληνική κοινωνία. Και μπορεί να μεγάλωσαν με την αφίσα του όλοι οι πολιτικοί της μεταπολίτευσης, φαίνεται ότι τώρα τον έχουν κάνει πόστερ και οι νέοι πολιτικοί που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν τη χώρα. Καλή ώρα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ή η Ρένα Δούρου που παρουσίασαν τα προγράμματά τους και όπως ήταν φυσικό τα υποσχέθηκαν όλα. Τι διάβολο, τον Μαυρογιαλούρο έχουν πρότυπό τους και φυσικά τον Τσίπρα που θα σκίσει τα μνημόνια αφού πρώτα σκίσει κανένα… καλτσόν.

Σε μια… πολυπληθή συγκέντρωση 300 ατόμων, ως άλλος Λεωνίδας ο κ. Σακελλαρίδης παρουσίασε το πρόγραμμά του το οποίο θα μπορούσε να κοστολογηθεί σε μερικά δισεκατομμύρια ευρώ. Κι αφού τα λεφτά ρέουν στην Κουμουνδούρου όπως το πετρέλαιο στη Βενεζουέλα γιατί να μην τα υποσχεθεί όλα; Τζάμπα είναι, ψήφους θέλει να αρπάξει και όταν με το καλό βγει δήμαρχος ε τότε κάτι θα βρει για να πει. Ότι φταίει το μνημόνιο, ότι φταίει η καμένη γη του Καμίνη, ότι η δεξιά κυβέρνηση δεν τον βοηθάει, ότι… πέθανε ο Τσάβες και δεν πρόλαβε να του κόψει ένα τσεκ.

Κάπως έτσι εμφανίζεται και στις τηλεοράσεις, κάπως έτσι τον είδαμε και σήμερα να μας ανακοινώνει με ιδιαίτερη υπερηφάνεια το κοινωνικό πρόγραμμα της παράταξής του. Το οποίο περιλαμβάνει πέντε άξονες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και για τη βελτίωση της ζωής στην πόληκαι οι οποίοι είναι: Αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης στην πόλη και η επιστράτευση των δυνάμεων της αλληλεγγύης. Ποιότητα ζωής στις γειτονιές. Πολιτισμός και καλλιτεχνική δημιουργία. Οικονομική ζωή, εμπόριο, τουρισμός, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί. Δημοκρατία, συμμετοχή, δικαιώματα. Πώς θα γίνουν όλα αυτά; Πανεύκολα, ακούστε πρόγραμμα και βγάλτε συμπέρασμα.

1.Κανένας άνεργος σε παγκάκι, κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, κανένα παιδί νηστικό σε σχολείο. Ο κ. Σακελλαρίδης θα φτιάξει δίκτυο παιδικών σταθμών. Επιπλέον θα φτιάξει μια κεντρική μονάδα μαγειρείων για να καλυφθούν οι ανάγκες για φαγητό.

2.Θα φτιάξει δίκτυο δημοτικών ιατρείων που θα έχουν όλοι πρόσβαση, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς χρηματική επιβάρυνση. Κι όταν εννοούμε όλοι, λέμε και για το 1,5 εκατ. των παράνομων μεταναστών φυσικά διότι δεν είμαστε ρατσιστές.

3.Θα κατασκευάσει ενιαίο πάρκο 1.500 στρεμμάτων στο Γουδή. Πόσο μπορεί να κοστίζει αυτό και πώς θα συντηρηθεί είναι μια υπόθεση που θα μας την εξηγήσει αργότερα φανταζόμαστε.

4.Θα κάνει ανάπλαση της ευρύτερης πολεοδομικής ενότητας του Ελαιώνα για τη δημιουργία υπερτοπικού πόλου πρασίνου. Να φανταστούμε ότι έχει εξασφαλίσει τη δωρεάν παραχώρηση των εκτάσεων από επιχειρηματίες στις οποίες ανήκουν. Εκτός κι αν κάνει… αναγκαστική απαλλοτρίωση αλλά Σοβιετία.

5.Θα κάνει ριζική ανάπλαση των Αμπελοκήπων, θα αγοράσει και θα ανακατασκευάσει τα Προσφυγικά. Εντάξει μωρέ, μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια είναι και τι έγινε;

6.Θα φτιάξει θεματικό και φυσικό πάρκο στη Ριζούπολη καθώς και συνολική ανάπλαση της Ακαδημίας Πλάτωνος.

7.Θα αναβαθμίσει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και θα φτιάξει παραρτήματα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Θα κάνει χώρους γνώσης και πολιτισμού παντού και οι φιλαρμονικές θα παιανίζουν παντού άσματα όπως την Παντιέρα Ρόζα και την Τρίτη Διεθνή (αυτό το φανταζόμαστε εμείς, όχι ο Σακελλαρίδης). Φανταζόμαστε ότι έχει εξασφαλίσει κονδύλι από τον… Πολ Τόμσεν ή από το πλεόνασμα που θα μείνει όταν σκίσει το μνημόνιο.

8.Εκεί που θα δώσει ρέστα, όμως, είναι στην συμμετοχή των πολιτών στα κοινά. Κάθε αίτημα υπογεγραμμένο από 500 πολίτες θα το συζητούν στο δημοτικό συμβούλιο ενώ ο δήμος θα είναι «αντιγραφειοκρατικός, αποτελεσματικός, ανοιχτός στους πολίτες, δημοκρατικός και αποκεντρωμένος στη λειτουργία του». Κι όποιος κατάλαβε – κατάλαβε.

9.Για το μείζον θέμα των σκουπιδιών που δεν πρέπει να περάσει στα χέρια των εργολάβων ο Σακελλαρίδης προτείνει: «Θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων και θα αντιταχθούμε σε κάθε σχέδιο που παραχωρεί τη δραστηριότητα σε ιδιώτες επιχειρηματίες». Συμπεραίνουμε ότι θα αναλάβει επικεφαλής ο Μπαλασόπουλος της ΠΟΕΟΤΑ και θα μαζεύει αυτός τα σκουπίδια ενώ θα τα διαχειρίζεται με δικά του μέσα. Μας άφησε με την απορία ο Σακελλαρίδης. Που θα πηγαίνουν τα σκουπίδια; Θα τα στέλνουμε για ανακύκλωση με καραβιές στη Βενεζουέλα; Διότι πρέπει να διαφοροποιηθούμε λίγο από τους μνημονιακούς που τα διαχειρίζονται διαφορετικά.

10.Τέλος, θα ανασυστήσει τη δημοτική αστυνομία

Και λίγα υποσχέθηκε, λέμε εμείς. Μόνο τόσα; Πεζογέφυρα που θα ενώνει την Ομόνοια με το Σύνταγμα δεν θα κάνει; Τα Εξάρχεια πώς θα τα χωρίσει από το κακό Κολωνάκι; Με τείχη που θα κτίσει στη Σίνα φυσικά. Οσο για τους αστυνομικούς και την ασφάλεια; Θα προσλάβει καμιά 50αριά χιλιάδες, χωρίς όπλα βέβαια γιατί το DNA του «αριστερού» δεν δέχεται τη βία, και θα τους ξαμολήσει στις γειτονιές για να αντιμετωπίσουν τους μετανάστες, τους μπαχαλάκηδες, τους Χρυσαυγίτες.

Κι όμως, αυτός ο άνθρωπος είναι μόλις 34 ετών. Δηλαδή γεννήθηκε το 1980. Αυτός ο άνθρωπος είναι μορφωμένος και αυτοδημιούργητος. Αυτός ο νέος Έλληνας θέλει να φέρει το νέο ήθος στη χώρα. Θαυμάστε τον.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα