Τι θα μπορούσε… άραγε να αποκαλύψει ο Ακης;

H δίκη του Ακη είναι σε εξέλιξη αν και οι συνεχείς αναβολές δείχνουν ότι θα φάμε το καλοκαίρι βλέποντας το σήριαλ το οποίο θα κρατήσει σίγουρα μήνες. Το ερώτημα είναι αν θα ολοκληρωθεί πριν τον Οκτώβριο οπότε και λήγει το 18μηνο κι αν θα μείνουν ελεύθεροι ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του.

Ίσως και γι’ αυτό να υπάρχουν οι συνεχείς ενστάσεις ώστε να παραταθεί ο χρόνος της διαδικασίας και να πάει η δίκη μέχρι τα… Χριστούγεννα.

Τα

πρώτα μηνύματα πάντως έχουν δοθεί και από τους δικαστές και από τον κ. Τσοχατζόπουλο. Οι μεν δικαστές δεν προτίθενται να ακολουθήσουν τις νομικές φιοριτούρες των συνηγόρων του Ακη ο δε πρώην υπουργός απειλεί με αποκαλύψεις, όπως κάνει μήνες τώρα αλλά δεν έχουμε ακούσει μιλιά από το στόμα του.

Ωστόσο, τι θα μπορούσε άραγε να αποκαλύψει ο Ακης; Διότι μέχρι στιγμής το μόνο που ισχυρίζεται είναι πως οι αποφάσεις για τα εξοπλιστικά λαμβάνονταν στο ΚΥΣΕΑ από κοινού. Επομένως, σύμφωνα με την άποψή του, είναι ένοχοι και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και άλλοι υπουργοί.

Μα η δίκη που γίνεται δεν αφορά τις αποφάσεις που ελήφθησαν αλλά τις μίζες που δόθηκαν. Και μέχρι στιγμής με «τη γίδα στην πλάτη» έχει πιαστεί μόνο ο Ακης. Αν έχει τιμολόγια και άλλες αποδείξεις ότι τα «πήραν» κι άλλοι επιφανείς του ΠΑΣΟΚ, σίγουρα θα τα είχε δώσει ή τουλάχιστον θα μας είχε προϊδεάσει. Αλλά φαίνεται ότι δεν έχει διότι πίστεψε αφελώς ότι μπορεί ασύδοτα να παίρνει μίζες και κανείς να μην τον ελέγχει επειδή είναι ο… μεγάλος Ακης. Η μεγαλομανία του τον έφαγε.

Φαίνεται ότι δεν έχει απολύτως τίποτε και είναι εντελώς αποπροσανατολιστική η τακτική του ότι φταίνε και οι άλλοι. Καλύτερα να μας δικαιολογήσει από πού προέκυψε αυτός ο πλούτος, τα σπίτια, οι οφ σορ, τα ταξίδια και η χλιδάτη ζωή της κ. Σταμάτη.

Από την άλλη, ο Ακης έκανε το εξής εντυπωσιακό. Αν και αρνείται τα πάντα, έκανε ενστάσεις λέγοντας ότι υπάρχει παραγραφή των αδικημάτων που αρνείται. Οξύμωρο, αλλά έτσι νομίζει ότι θα υπερασπιστεί καλύτερα τον εαυτό του.

Όσοι εμπλέκονται σε αποφάσεις για εξοπλιστικά προγράμματα δεν είναι συλλήβδην «πιασμένοι». Σίγουρα υπάρχουν τίμιοι πολιτικοί που υπογράφουν στο ΚΥΣΕΑ επειδή ο υπουργός Άμυνας τους έφερε την πρότασή του. Δεν κάθονται να πολυσκεφτούν αν ο συγκεκριμένος τα πήρε ή όχι. Όπως επίσης και κανείς δε μπορεί να πει ότι όλοι οι υπουργοί Άμυνας που πέρασαν έλαβαν αποφάσεις με βάση τη μίζα που πήραν. Δε μπορεί να φτάσουμε από τη μια άκρη στην άλλη.

Όμως, η υπόθεση Ακη μπορεί να αποτελέσει μια καλή αρχή για να κοπεί ο ομφάλιος λώρος της διαπλοκής με τα εξοπλιστικά του Άμυνας. Πλέον κανείς δε θα τολμήσει να υπογράψει πριν κάνει σοβαρό έλεγχο. Όταν ο πρώην υπουργός πάει φυλακή για τα λεφτά που πήρε, κάποιοι θα πάρουν το μήνυμα ότι δεν είναι πλέον ξέφραγο αμπέλι η χώρα. Δυστυχώς, η παραγραφή του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του δημοσίου δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς να τη γλιτώσουν.

Ο Ακης, πάντως, δεν πρέπει να τη γλιτώσει γιατί είναι ένοχος και γιατί εκπροσωπεί ένα σύστημα που πεθαίνει. Καλό είναι λοιπόν να επικεντρωθεί στις φιλίες μέσα στη φυλακή διότι απ’ ότι μαθαίνουμε ο Λάκης Γαβαλάς δήλωσε πόσο πολύ τον θαυμάζει για τη στάση του μέσα στον Κορυδαλλό.

Ίσως, όταν βγει από τη φυλακή να κάνει μια νέα καριέρα στη… σόου μπιζ.

Keywords
Τυχαία Θέματα