Ο Ολυμπιακός των μεγάλων μαχητών

Φωτο: e-typos

Ο Ολυμπιακός ήταν για ακόμη μία φορά συγκλονιστικός απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ρώσικη ομάδα των αστέρων εμφανίστηκε πολύ αγχωμένη σε όλο το ματς, με τον τίτλο του φαβορί να βαραίνει τις πλάτες των παικτών της και να έχει πολλούς αρνητικούς πρωταγωνιστές, με κορυφαίους στην κακή απόδοση, τους πρώην ερυθρόλευκους, Παπαλουκά και Τεόντοσιτς.

Μετά το 10-10 οι ερυθρόλευκοι πάτησαν γκάζι, δεν κοίταξαν ποτέ

πίσω, έπαιξαν άμυνα για σεμινάριο, βρήκαν τις λύσεις στην επίθεση και ταπείνωσαν τη ρώσικη αρκούδα νικώντας την με 52-69. Αν πέρσι τους έκλεψαν τη νίκη, φέτος τους κέρδισαν καθαρά, από νωρίς με σκορ «πολλά με λίγα».

Κι όλα αυτά με τον Σπανούλη άστοχο από μακριά, τον Παπανικολάου φορτωμένο με δύο φάουλ από το 5΄, τον Πρίντεζη μέτριο επιθετικά, άποντο τον Πάουελ και τους διαιτητές να δίνουν όλα τα ..σπόρια στην αρκούδα.

Το +7 στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, έγινε +12 στη λήξη του ημιχρόνου κι ενώ όλοι περίμεναν την αντίδραση των Ρώσων, αυτοί κόλλησαν στην καταπληκτική άμυνα του Ολυμπιακού, σκόραραν μόνο με βολές και πέτυχαν μόλις 8 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο.

Για να έχανε ο Ολυμπιακός το εισιτήριο για τον τελικό θα χρειαζόταν μία καθίζηση ανάλογη με την περσινή της ΤΣΣΚΑ. Δεν χαλάρωσαν όμως οι παίκτες του Ολυμπιακού και γρήγορα έφτασαν στο +21 (57-36). Οι παίκτες του Μεσίνα επιχείρησαν μία τελευταία αντεπίθεση με zone press σε όλο το γήπεδο, πλησίασαν αρχικά στους 16 (44-60) κι εν συνεχεία στους 15 (47-62), αλλά το αντιαθλητικό του Τεόντοσιτς έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες της ομάδας του. Ο Ολυμπιακός υπερασπίστηκε με άνεση τη διαφορά μέχρι τέλους και πανηγύρισε την πρόκριση σε τελικό για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Κορυφαίοι οι Άντιτς και Χάινς επιθετικά για τους ερυθρόλευκους, αλλά τα εύσημα ανήκουν σε όλη την ομάδα για την άμυνα, το πάθος, τη θέληση. Μια φάση αντικατοπτρίζει όλον τον αγώνα: Ο Χάινς κυνήγησε σαν λυσσασμένος με βουτιά την μπάλα ένα λεπτό πριν τη λήξη κι ενώ όλα είχαν κριθεί…

Μεγάλη εμφάνιση από τα κομάντο του Ολυμπιακού: τον Σλούκα, τον Παπανικολάου, τον Κατσίβελη, τον Σερμαντίνι. Ο Περπέρογλου ήταν η ήρεμη δύναμη της ομάδας, ο Άντιτς ο σκόρερ από μακριά, ο Χάινς κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια. Ο Μπαρτζώκας είχε σχεδιάσει άψογα το ματς, μοίρασε το χρόνο, είχε καθαρό μυαλό και άμεση απάντηση στα τρικ του Μεσίνα.

Πότε θα νικήσει η ΤΣΣΚΑ του τριπλάσιου προϋπολογισμού τον «Ολυμπιακό των μεγάλων μαχητών»; Ποτέ!!! Δεκάλεπτα: 17-24, 28-40, 36-53 52-69. ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Τεόντοσιτς 5, Μίτσοφ 3, Τζάκσον 7, Κρστιτς 2, Γουίμς 13, Έρτσεγκ 2, Βοροντσέβιτς 2, Κάουν 7, Χριάπα 11, Παπαλουκάς. Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 13, Λο 6, Άντιτς 13, Σπανούλης 8, Περπέρογλου 8, Σερμαντίνι 5, Σλούκας 5, Πάουελ, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 5, Κατσίβελης.

Μ.Ο.

Keywords
Τυχαία Θέματα