Τελικά όλα γίνονται για το… μπαγιόκο

Σε μια προσπάθειά του να τιθασεύσει τις επαναστατημένες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ ο γραμμματέας του, Δ. Βίτσας αποκάλυψε το μπάχαλο που επικρατεί. Όπως επίσης και το γεγονός ότι φαίνεται να υπάρχουν κάποιοι που ενδιαφέρονται για το… μπαγιόκο. Ο κ. Βίτσας απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στο συνιστώσες να υποταχθούν στο… ενιαίο κόμμα αλλιώς θα υποστούν τις συνέπειες. Εν’ όψει του συνεδρίου στις 10 Ιουλίου, όπου θα προσπαθήσουν να γίνουν κόμμα, ο γραμματέας τόνισε: «Στο νέο ΣΥΡΙΖΑ

ΕΚΜ θα υπάρχουν ρεύματα, τάσεις, απόψεις, όχι όμως κάθετες δομήσεις που λειτουργούν ως κόμμα μέσα στο κόμμα», είπε, δίνοντας έτσι μία πρόγευση των όσων θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

Ενώ για το φλέγον ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης επισήμανε: «Οι συνιστώσες δεν είναι στον ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ μετά και την Πανελλαδική του Συνδιάσκεψη είναι ενιαίος φορέας, άρα όλοι οι οικονομικοί πόροι του ανήκουν και τους διαθέτει για τους σκοπούς του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Τελεία».

Τέλος, εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση της ηγετικής ομάδας στην πρόταση να υπάρξει ποσόστωση για συμμετοχή των συνιστωσών στη νέα ΚΠΕ που θα εκλεγεί από το συνέδριο, ξεκαθαρίζοντας πως η εκλογή του προέδρου γίνεται από το συνέδριο «στη βάση σαφώς καθορισμένων ευθυνών και αρμοδιοτήτων», ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε πως «τα έχει καταφέρει άριστα και θα συνεχίσει».

Προφανώς επικρατεί επιεικώς ένα μπάχαλο στην Κουμουνδούρου και προσπαθούν να το μαζέψουν όσο μπορούν. Τόσο στα οικονομικά, που κάποιοι συνεταίροι του Τσίπρα διεκδικούν μερίδιο, όσο και στα ιδεολογικά όπου εκεί γίνεται το έλα να δεις. Κάποιοι, όχι λίγοι δε θέλουν να εμφανιστούν ότι σέρνονται από την… κυρίαρχη ιδεολογία του Τσίπρα και των δικών του ανθρώπων. Αντίθετα επιδιώκουν δική τους γραμμή την οποία δεν αποδέχεται η ηγεσία του κόμματος. Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θέσεων, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης προϊδέασε για την κατάθεση εναλλακτικού κειμένου, πιθανώς τη Δευτέρα, με διαφορετικές από το βασικό κείμενο απόψεις στα θέματα του νομίσματος, της παρουσίας της χώρας μέσα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, αλλά και στο ζήτημα του χρέους.

Θα γίνει χαμός με λίγα λόγια όσο πλησιάζουμε προς το συνέδριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα