Θεοδωράκης αντιγράφει Βενιζέλο: αν πάρει κάτω από 5% θα πάει σπίτι του

Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές κι ενώ τα μεγάλα κόμματα σφάζονται, είναι άξια ανάλυσης η περίπτωση του Ποταμιού, ύστερα και από τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες.

Κατ’ αρχάς να πούμε ότι άλλες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το Ποτάμι «ξεφούσκωσε» σαν τα ποτάμια το καλοκαίρι. Άλλες πάλι, ανάλογα με το ποιον συμφέρει, δίνουν και 13% στον Σταύρο

Θεοδωράκη ο οποίος μπορεί να διεκδικήσει μέχρι και την πρωθυπουργία ως επιλογή εθνικής ανάγκης. Τι να πει κανείς. Όταν έχεις τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης να σε κανακεύουν από το πρωί ως το βράδυ είναι λογικό να αποκτάς μπόι.

Όμως το αστείο της υπόθεσης είναι όλο αυτό που έγινε με τα περίφημα σποτάκια της πρώτης φοράς που αποσύρθηκαν. Όλοι τα είδαν ως ανόητα προεκλογικά μηνύματα με σεξιστικό περιεχόμενο. Όλοι τα είδαν ως μια βλακώδης αντιγραφή του Μπαράκ Ομπάμα. Εκτός από έναν: Ο Γιάννης Πρετεντέρης τα είδε ως πολύ έξυπνα σποτάκια που δεν είχαν κανένα σεξισμό και που πολεμήθηκαν κακώς. Θύμισε δε ότι στις ΗΠΑ είχαν ξεσηκωθεί οι ακροδεξιοί κατά του Ομπάμα ενώ στην Ελλάδα όλοι. Πλην του ιδίου βεβαίως που είναι πολύ πιο έξυπνος και προοδευτικός απ’ όλους εμάς.

Και όπως αναμενόταν ο Θεοδωράκης τα υπερασπίστηκε διότι η… πρώτη του φορά στην πολιτική πρέπει να δημιουργεί ντόρο. Πρέπει να κάνει μπούγιο που λέει κι ο λαός για να ακουστεί. Διότι αν περίμενε ο κόσμος να τον γνωρίσει και να τον ψηφίσει από αυτά που λέει τότε θα έπαιρνε 1% στις δημοσκοπήσεις. Τόση… κενότητα δεν συναντάς ούτε στους πιο γραφικούς πολιτικούς της χώρας.

Ξαναβγήκε λοιπόν ο δημοσιογράφος – αρχηγός πολιτικού κόμματος στην τηλεόραση και είπε ότι αν πάρει κάτω από 5% θα πάει σπίτι του, θυμίζοντας το δίλημμα του Βενιζέλου που είπε μέσες άκρες ότι αν η Ελιά δεν πάρει ένα ικανοποιητικό ποσοστό (το προσδιορίζουν στο 7%) τότε θα πέσει η κυβέρνηση.

Και το ερώτημα είναι αν ο κόσμος θα κάνει το λάθος να τον ψηφίσει. Αν θα δώσει μεγάλο ποσοστό στο Ποτάμι θέλοντας να τιμωρήσει τους υπολοίπους κι όχι επειδή αυτά που λέει δεν τα λένε ούτε οι… φελλοί.

Μήπως η… πρώτη μας φορά να είναι πιο σοβαρή και μελετημένη και να αποφύγουμε θολά ποτάμια;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα