Οπορτουνισμός, παιδική ασθένεια του ΣΥΡΙΖΑϊσμού

Απ’ την Κυριακή το βράδυ και μόλις οριστικοποιήθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών για την Αττική απ’ το επιτελείο του Γιάννη Σγουρού παρατήρησαν ότι το χαμηλότερο ποσοστό του συνδυασμού του συναντάται στον Πειραιά.

Η παρατήρηση αυτή δεν είναι χωρίς σημασία γιατί εκεί η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου πήρε ένα σημαντικό ποσοστό, ενώ στο Δήμο Πειραιά

ο Θοδωρής Δρίτσας έμεινε εκτός δεύτερου γύρου λαμβάνοντας τις μισές ψήφους (14.000) που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012 (28.000) και 6 χιλιάδες ψήφους λιγότερες ακόμα και απ’ τη δύναμη που συγκέντρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρώτες εκλογές του Μαΐου του 2012 (20.000).

Που πήγαν οι ψήφοι που πήρε στον Πειραιά ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012 σ’ αυτές τις δημοτικές εκλογές; Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι κατευθύνθηκαν και μάλιστα μαζικά στον υποψήφιο της ΝΔ και απερχόμενο δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο. Άρα δεν είναι άτοπο να συμπεράνει κανείς ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ το 2012 αποτέλεσαν μια πρώτης τάξεως δεξαμενή για το ψηφοδέλτιο των Μώραλη, Μαρινάκη και Κόκκαλη.

Οπότε πόσο τυχαίες ήταν οι συναντήσεις και μάλιστα προεκλογικά στις ταβέρνες της περιοχής μεταξύ της Ρένας Δούρου και του Βαγγέλη Μαρινάκη και μάλιστα το βράδυ της συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά; Πόσο τυχαίες ήταν οι δηλώσεις του Μαρινάκη και του Κόκκαλη ότι θα ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ στο δεύτερο γύρο αν δεν περνούσαν αυτοί για να μην επανεκλεγεί ο Βασίλης Μιχαλολιάκος; Και πόσο συμπτωματικό είναι το γεγονός ότι το κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο» φιλοξενούσε λίγες μέρες πριν τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του Μώραλη, Πέτρο Κόκκαλη (δηλαδή έναν αντίπαλο του Θοδωρή Δρίτσα του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Πειραιά) για να κάνει αυτές τις δηλώσεις;

Όσο και να μη θέλει κανείς, η υπόθεση μυρίζει πολιτικό deal με τη διαπλοκή που κατά τ’ άλλα καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και πρώτος απ’ όλους ο Αλέξης Τσίπρας και η …Ρένα Δούρου. Η λογική δεν αφήνει και πολλά περιθώρια. Θυσιάζω τον υποψήφιό μου για το δήμο και στον δίνω για να με βοηθήσεις στην περιφέρεια. Αυτό εν ολίγοις υπαινίσσονται και οι επιτελείς του Γιάννη Σγουρού και τα αριθμητικά δεδομένα όπως και οι «συμπτώσεις» οι προεκλογικές δύσκολα μπορούν να αμφισβητήσουν αυτούς τους υπαινιγμούς.

Το θέμα όμως για το ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ακόμα πιο σοβαρό αν συνυπολογίσουμε ότι το πολιτικό αυτό deal γίνεται με τους επιχειρηματίες – αφεντικά της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Μιας ΠΑΕ για τους συνδέσμους της οποίας δεν ακούγονται και λίγα για τις σχέσεις της με τη Χρυσή Αυγή. Ο ίδιος ο κύριος Μαρινάκης έχει υποχρεωθεί να διαψεύσει τη φημολογία ότι αποτελεί χρηματοδότη της Χρυσής Αυγής. Άλλωστε πόσο εύκολο είναι να μην ανακαλέσει κανείς στη μνήμη του το γεγονός ότι το φαινόμενο του Μπερλουσκονισμού στο δήμο Πειραιά έρχεται μετά από μια περίοδο κατά την οποία οι Χρυσαυγίτες έβγαζαν μαχαίρια και προχωρούσαν σε δολοφονικές επιθέσεις κατά του ΚΚΕ αρχικά και στη συνέχεια ο Ρουπακιάς δολοφονούσε τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τόσο ο Βασίλης Μιχαλολιάκος όσο και ο Θοδωρής Δρίτσας έχουν κάνει πολύ σοβαρές καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται ο συνδυασμός του Γιάννη Μώραλη.

Αλήθεια έχουν συναίσθηση στο ΣΥΡΙΖΑ με ποιους πραγματικά μπορεί να έχουν προχωρήσει αν το έχουν κάνει σε deal μετάγγισης ψήφων; Αυτή είναι η αριστερά της ανατροπής ή αριστερά του πιο επικίνδυνου πολιτικά τυχοδιωκτισμού; Ας κρίνουν οι αριστεροί ψηφοφόροι αν τέτοιες συμπεριφορές και στάσεις, τέτοιες πολιτικές συναλλαγές με τη διαπλοκή συνιστούν αριστερή πολιτική…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα