Θα πει επιτέλους, έστω και μια φορά αλήθεια η Siemens;

Υποτίθεται ότι η Siemens με τη συμφωνία που είχε υπογράψει με το ελληνικό Δημόσιο για να “ξεπλυθεί” από το σκάνδαλο, δεσμευόταν, όχι μόνον να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας στην εταιρεία και σε εκείνες που ελέγχει στην Ελλάδα, αλλά και να τις αυξήσει.

Χθες ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ανακοίνωσε 90 απολύσεις, υπό μορφή μεταγραφών. Ειδικότερα, κοινοποιήθηκε η μεταγραφή

της εταιρείας “Κίντεκ” (ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας υψηλού τεχνολογικού επιπέδου).

Το θέμα είναι ότι μόλις πρόσφατα, όταν το θέμα της συμφωνίας συζητείτο στη Βουλή, η Siemens παρουσίαζε τον αριθμό των εργαζομένων στην “Κίντεκ” ενταγμένο στις οργανικές θέσεις εργασίας που η ίδια διαθέτει.

Μάλιστα, είχε αναφέρει πως έχει 600 εργαζόμενους, και σε αυτή τη λίστα είχε περιλάβει και τους εργαζόμενους της “Κίντεκ”. Τώρα, η Siemens απαλλάσσεται από την εταιρεία που είχε εξαγοράσει παλιότερα. Κάτι που είναι δικαίωμά της και επιχειρηματική επιλογή της.

Άλλο όμως αυτό, και άλλο να γράφει μέσα στην ίδια τη συμφωνία ότι θα διατηρήσει τις 600 θέσεις εργασίας που έχει, και αυτή τη στιγμή, είτε με σειρά απολύσεων που έχει κάνει, είτε με την απαλλαγή της από εταιρείες που είχε, να έχουν φτάσει οι θέσεις εργασίας στις 340, κατά ορισμένους υπολογισμούς. Όλα αυτά δείχνουν ότι εξακολουθεί να κοροϊδεύει το ελληνικό Δημόσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα