Τεράστιος αστεροειδής απειλεί τη Γη… το 2880

Ένας τεράστιος αστεροειδής –με διάμετρο 1 χλμ- απειλεί να πέσει στη Γη εξαφανίζοντας την ανθρώπινη ζωή. Πάντως δεν υπάρχει άμεσος λόγος ανησυχίας, αφού το μοιραίο δεν αναμένεται πριν από τις 16 Μάρτη του 2880.

Ο αστεροειδής 1950 DA έχει μία στις 300 πιθανότητες να χτυπήσει τον πλανήτη μας αυτή την ημέρα. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια μικρή πιθανότητα, είναι πολύ πιθανό ότι ο αστεροειδής θα συγκρουστεί με την Γη. Γι’ αυτό και ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί δεν το ρισκάρουν και μελετούν τον αστεροειδή ψάχνοντας τρόπους να αλλάξουν την

πορεία του.

Σύμφωνα με την έρευνά τους, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature, ο αστεροειδής έχει διάμετρο ενός χιλιομέτρου και ταξιδεύει με εννέα μίλια το δευτερόλεπτο σε σχέση με τη Γη. Επίσης, περιστρέφεται τόσο γρήγορα - μια φορά κάθε 2 ώρες και έξι λεπτά - που «αψηφά τη βαρύτητα». Η περιστροφή σε αυτήν την ταχύτητα θα έπρεπε να διαλύσει τον διαστημικό βράχο, αλλά συνεκτικές δυνάμεις που ονομάζονται Βαν ντερ Βάαλς τον συγκροτούν. Τέτοιες δυνάμεις δεν έχουν εντοπιστεί ποτέ ξανά σε έναν αστεροειδή.

Όταν έρθει σε επαφή με τον πλανήτη, θα χτυπήσει με 38.000 μίλια την ώρα, ασκώντας την ίδια δύναμη όπως περίπου 44.800 μεγατόνοι ΤΝΤ. Η επίδραση θα μπορούσε να προκαλέσει μια τεράστια έκρηξη και τσουνάμι, την αλλαγή του κλίματος του πλανήτη και την καταστροφή της ανθρώπινης ζωής. Οι ερευνητές είναι πεπεισμένοι ότι υπάρχει αρκετός χρόνος για να αποτρέψουν την καταστροφή. Έχουν ανακαλύψει ότι η ανατίναξη του 1950 DA θα μπορούσε να κάνει στην πραγματικότητα περισσότερο κακό παρά καλό, προκαλώντας αρκετές μαζικές επιπτώσεις. Αντ 'αυτού, θα προτείνουν μικρές αλλαγές στην επιφάνειά του, έτσι ώστε να διαταράξουν τις δυνάμεις που τον συγκροτούν, με αποτέλεσμα να διαχωριστεί.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11037247/Huge-asteroid-set-to-wipe-out-life-on-Earth-in-2880.html

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα