Αυτοί είναι οι επιστήμονες που θέλουν να νικήσουν τον θάνατο

Όταν ο CEO της Google, Larry Page, ανακοίνωσε το πρωτοποριακό εγχείρημα, δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες. Το νέο site επίσης δεν αναφέρει κάτι σχετικό για το πως θα επιχειρηθεί να νικηθεί ο θάνατος. Επαληθεύει όμως τον σκοπό της εταιρείας όπως και ποιοι θα εμπλέκονται στην προσπάθεια εκπλήρωσης του στόχου. «Η Calico είναι μια εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης που

αποστολή της έχει, με την βοήθεια της τεχνολογίας, να αυξήσει τον βαθμό κατανόησης του τρόπου που βιολογικά ελέγχεται η διάρκεια της ζωής» αναφέρει η ιστοσελίδα. «Θα χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε γνώση για να παρέμβουμε ώστε να καταστεί δυνατό οι άνθρωποι να μπορούν να ζήσουν περισσότερο και υγιέστερα», τονίζεται.

Όταν ο Page ανακοίνωσε το project Calico, έγραψε ότι ο ιδρυτής της Genentech, Art Levinson, θα ήταν ο υπεύθυνος του εγχειρήματος. Στην προσπάθειά του να νικήσει το θάνατο θα τον συνοδεύσουν οι Hal Barron, πρώην επικεφαλής της φαρμακευτικής Hoffmann-La Roche, David Botstein, καθηγητής γενετικής στο Princeton, Cynthia Kenyon, ερευνήτρια γεροντολόγος, Robert Cohen, ογκολόγος και πρώην συνεργάτης της Genentech και Jonathan Lewis, με θητεία στην UCB Pharma. Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον.

http://www.businessinsider.com/calico-website-google-curing-death-2014-8

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα