Τα στερνά τιμούν τα πρώτα

Όταν ένας απαξιωμένος συναντά έναν άλλο τι γίνεται; Μάλλον ένας «γάμος» «κολλητών» και «στημένων».

Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η δημοσκόπηση που δημοσιεύει γνωστή και μη εξαιρετέα για τις… δεξιές της ευαισθησίες, εφημερίδα. Ένα γκάλοπ της Metron Analysis για τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ.

Τα αποτελέσματα που βγάζει είναι τα εξής:

Δείχνει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να απολαμβάνει δημοφιλία 89% μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, που επέλεξαν την ιστορική παράταξη της Κεντροδεξιάς στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Μετά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τη μεγαλύτερη δημοφιλία μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 64%, ενώ ακολουθούν ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 59% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 41%.

Επίσης λέει ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει την προτίμηση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ κάτι που όπως λέει η εφημερίδα επιβεβαιώνει ότι οι οπαδοί του κυβερνώντος κόμματος θεωρούν την υποψηφιότητα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας περισσότερο αδύναμη, και επομένως περισσότερο… βολική για τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρει, από εκείνους που ψήφισαν στις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ, το 53% βλέπει θετικά τον Απόστολο Τζιτζικώστα, τον 34% τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, το 21% τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 8% τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Και η ανάλυση της μέγιστης εφημερίδας που αναπαράγεται και σε… υστερόγραφα αναφέρει: Είναι λοιπόν προφανές ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης διατηρεί ξεκάθαρο και ευρύ προβάδισμα στην κοινωνική βάση της Νέας Δημοκρατίας, που κατά συντριπτική πλειοψηφία θα αποτελέσει και το εκλογικό σώμα που θα φτάσει στις κάλπες της 22ας Νοεμβρίου.

Βεβαίως το 52% των πολιτών λέει η δημοσκόπηση θέλει τη νέα γενιά αλλά στη ΝΔ το 60% θέλει έμπειρο στέλεχος.

Προφανής η στόχευση της μέτρησης από μια εταιρεία η οποία ήταν μεταξύ αυτών που εξευτελίστηκαν στις τελευταίες δυο εκλογές. Να δείξει ότι ο κόσμος πιστεύει και θέλει την ανανέωση, αν και μόλις οι μισοί, όμως, στη Νέα Δημοκρατία κοιμούνται. Διότι αν πιστέψουμε την έρευνα μόνο 6 στους 10 θέλουν κάτι διαφορετικό και οι περισσότερο ζητούν τον έμπειρο. Αν υπολογιστεί ότι και 9 στους 10 προτιμούν τον μουστάκια τότε… η Ελλάδα και κυρίως οι Νεοδημοκράτες είναι για το φρενοκομείο. Δεν θέλουν τον Τζιτζικώστα, ούτε καν τον Κυριάκο και τον Άδωνι, θέλουν με τρέλα Μεϊμαράκη που είναι έμπειρος.

Θα τρελαθούμε τελείως με τα στημένα παιχνιδάκια των επικοινωνιολόγων του Βαγγέλα που γλείφουν εκεί που μέχρι πρότινος έφτυναν. Μα καλά κύριοι τι νομίζετε ότι είναι η πολιτική, η διακυβέρνηση της ΝΔ και της χώρας; Σεξ με την πιτσιρίκα και χρειάζεται… εμπειρία για τα προκαταρκτικά; Έλεος πια! Είναι σοβαρή υπόθεση οι εκλογές στη ΝΔ, θα κρίνουν πολλά και για το μέλλον της χώρας όχι μόνο του χώρου.

Αφήστε τα παιχνιδάκια, αφήστε τους πολίτες να αποφασίσουν. Μην γελοιοποιείστε. Αποσυρθείτε πριν εξευτελιστείτε εντελώς. Λίγος σεβασμός στο παρελθόν σας δε βλάπτει. Άλλωστε κ. Μεϊμαράκη θα έπρεπε να ξέρετε ότι… τα στερνά τιμούν τα πρώτα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα