Τζιτζικώστας: Οι πολίτες και η χώρα πνίγηκαν στους φόρους

“Δίνουμε έμφαση στον πρωτογενή τομέα που αποτελεί την παραγωγική και αναπτυξιακή βάση της χώρας”, επισήμανε από την Βέροια, ο Υποψήφιος για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας, δίνοντας σαφές στίγμα, πως η αγροτιά θα αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης για την Ελλάδα.

Μιλώντας σε μια κατάμεστη αίθουσα στο “Αιγές Μέλαθρον” της Βέροιας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, έδωσε έμφαση στη στήριξη της αγροτικής τάξης,

ως καθοριστικού πυλώνα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Μάλιστα, ως πετυχημένο παράδειγμα έφερε το έργο που έχει γίνει εδώ και δύο χρόνια στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. “Μέσα σε δυο χρόνια, αυξήσαμε την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ κατά 40 μονάδες, από το 53% στο 93% . Για δεύτερη συνεχή χρονιά είμαστε , η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα και στην εκταμίευση κονδυλίων και τις πληρωμές έργων», σημείωσε.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “το 2014, οι συνολικές πληρωμές ξεπέρασαν τα 208 εκατομμύρια ευρώ”, ενώ έδωσε έμφαση στο γεγονός πως σε “24 μήνες πληρώσαμε περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ σε έργα που υλοποιήθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία”

“Δεν είναι απλώς αριθμοί όλα αυτά. Αυτά είναι χρήματα στην αγορά, νέες επενδύσεις, αναβάθμιση στις υποδομές, δουλειές και νέο εισόδημα. Και βεβαίως, δώσαμε έμφαση στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό, τους πυλώνες που αποτελούν την παραγωγική και αναπτυξιακή μας βάση”, είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε τα βέλη του προς την κυβέρνηση κατηγορώντας τη πως δεν έχει σχέδιο για την χώρα. «Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης δεν διατυπώθηκε κανένα πλάνο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Αν δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, ας αντιγράψουν ένα έτοιμο και πετυχημένο μοντέλο, αυτό που εφαρμόσαμε εδώ, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας”, υπογράμμισε.

Οξύνοντας την επίθεση προς τον κ. Τσίπρα έκανε ειδική μνεία στην φοροεπιδρομή των μέτρων που υπόγραψε η κυβέρνηση λέγοντας πως “οι πολίτες και η χώρα πνίγηκαν στους φόρους”. Στο πλαίσιο αυτό έκανε λόγο για τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως “ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες και πρώτα από όλα, υποσχέθηκε λιγότερους φόρους για τη μικρομεσαία επιχείρηση, τον επαγγελματία, τον αγρότη, το μισθωτό. Αντί για αυτό, οι πολίτες και η χώρα πνίγηκαν στους φόρους. Στους νέους, τους υψηλότερους, τους άδικους φόρους”.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως “δεν τον ενδιαφέρει αν μπορεί, αν αντέχει ο κόσμος να πληρώσει”. “Ο κ. Τσίπρας φορολογεί ότι κινείται για να φτιάξει το παλιό κομματικό κράτος που ονειρεύεται. Το κράτος των φίλων, των συντεχνιών, των κομματαρχών του. Αυτό το κράτος, ζητάει με νέους φόρους, να πληρώσουμε ο κ. Τσίπρας. Έτσι η χώρα δεν θα βγει από το αδιέξοδο”, είπε, ξεσηκώνοντας πλήθος χειροκροτημάτων.

Παράλληλα, διατύπωσε την πρόταση για ένα νέου τύπου κόμμα, που θα είναι ανοικτό στην κοινωνία, με λογοδοσία στη βάση. Για αυτό το σκοπό πρότεινε “καθορισμένες θητείες για όλους τους ρόλους, με πρώτη αυτή του Προέδρου”, αλλά και “ανάδειξη του 50% των υποψηφίων από τοπικές ψηφοφορίες όλων των μελών”.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα