ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή κατά της Μέρκελ

Ουδεμία συμπάθεια έχουμε για τη Μέρκελ και πιστεύουμε ότι και οι περισσότεροι Έλληνες έχουν την ίδια γνώμη. Ωστόσο, όποιος έχει έστω και μια στοιχειώδη σοβαρότητα δεν μπορεί να υβρίζει την Γερμανίδα καγκελάριο αλλά οφείλει να έχει τον πρέποντα σεβασμό για κάποιον που καλώς ή κακώς είναι ρυθμιστής των οικονομικών εξελίξεων στην Ευρώπη.

Και υπ’ αυτή την έννοια, ο Αλέξης Τσίπρας και οι όμοιοί

του εκτός από πολιτικές ανοησίες κάνουν και μεγάλο κακό στην Ελλάδα με το να συμπεριφέρονται σαν κακομαθημένα παιδάκια που κλαίνε μπροστά στην «κακιά θεία» η οποία ωστόσο τους δίνει και χαρτζιλίκι.

Ποια είναι άραγε η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε αφίσες σε όλη τη διαδρομή από το αεροδρόμιο κατά της Μέρκελ, που διαδήλωνε για την επίσκεψή της και που της έλεγε «κακώς ήρθατε», με τη Χρυσή Αυγή που ανήρτησε πανό που έγραφε «Raus Merkel;» Για ξεκάρφωμα το έκαναν οι νεοναζί, μην τους πουν ότι στηρίζουν την απόγονο των ιδεολογικών τους καθοδηγητών. Από τους Χρυσαυγίτες δεν περιμέναμε να έχουν μυαλό αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει;

Ασφαλώς και δε λέει κανείς ότι πρέπει να προσκυνάμε τη Μέρκελ ή όποιον άλλον έρχεται στην Ελλάδα. Άλλο όμως η έκφραση υποτέλειας κι άλλο η έλλειψη πολιτικού και διπλωματικού ήθους. Και στο κάτω – κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση με τους Γερμανούς είναι υποχρεωμένος να συνομιλεί. Πώς θα το κάνει όταν ο Τσίπρας έχει γίνει ο χειρότερος υβριστής της Μέρκελ στην Ευρώπη; Καλός ο λαϊκισμός, καλή η μίμηση που κάνει ο κ. Τσίπρας στον Μπέμπε Γκρίλο, τον Τράγκα ή τον Αυτιά, αλλά ο λαϊκισμός έχει και τα όριά του. Μας αρέσει δε μας αρέσει η Μέρκελ και οι Γερμανοί, αυτοί κρατάνε μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους στα χέρια τους ενώ είναι και ρυθμιστές των αποφάσεων που λαμβάνονται σε επίπεδο ΕΕ. Αλλά κι από την άλλη, μήπως δεν θέλουμε τα λεφτά των Γερμανών τουριστών οι οποίοι θα φτάσουν φέτος τα 2,5 εκατομμύρια;

[photo_1]

Ποια άραγε υπηρεσία προσφέρει στην πατρίδα ο κ. Τσίπρας όταν βρίζει τους λαούς που δε γουστάρει; Μίλησε χθες στο Παρίσι και έθεσε το δίλημμα «ή η Μέρκελ ή εμείς» ενώ τόνισε ότι «τρέμει στην ιδέα ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα θα ανοίξει το δρόμο για μια μεγάλη ανατροπή στην Ευρώπη».

Ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε τη Μέρκελ «πολιτική τυχοδιώκτρια» γιατί ήρθε στην Αθήνα να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση ενόψει των εκλογών.

Εντάξει, λογικές οι ιδεολογικές διαφορές και όχι μόνο. Ωστόσο, ας μας πει ο κ. Τσίπρας με ποιους θα πρέπει να συνδιαλέγεται η ελληνική κυβέρνηση για το χρέος. Ποιοι κρατάνε δηλαδή τις τύχες της χώρας στα χέρια τους; Η Βενεζουέλα; Η Κούβα; Η ιταλική Αριστερά του 3%; Το γερμανικό αριστερό Der Linke που δεν τολμά να μιλήσει για κούρεμα χρέους γιατί ξέρει ότι κάτι τέτοιο θα το πληρώσει ο γερμανικός λαός;

Με ποιους θα κάνει διαπραγματεύσεις ο κ. Τσίπρας όταν υβρίζει όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους θεσμούς της; Πώς θα καθίσουν μαζί του στο τραπέζι όλοι όσοι τους έχει βρίσει με τέτοιον τρόπο;

Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει ότι το να συμπεριφέρεται σαν το παιδάκι που δεν το παίζει κανένας επειδή είναι χοντρό, αφελές και κακότροπο, δεν κάνει καλό ούτε στον ίδιο ούτε στη χώρα του. Άλλο η πολιτική αντιπαράθεση στα όρια της ευπρέπειας και της διπλωματίας κι άλλο η οριστική ρήξη με ανθρώπους και χώρες που έχουν ανάγκη είτε μας αρέσει είτε όχι.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να θεωρεί εαυτόν «πολιτικό ακτιβιστή», όμως στην πραγματικότητα είναι ο χειρότερος λαϊκιστής αυτής της χώρας. Και σαμποτάρει με τη στάση του τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο ελληνικός λαός.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα