Στον «τοίχο» Κωστόπουλος και Λυμπέρης για τα φέσια στα Ταμεία Δημοσιογράφων

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους μπαταχτσήδες εκδότες περιοδικών και εφημερίδων που έχουν αφήσει μεγάλα φέσια στα ταμεία Κύριας Ασφάλισης των Δημοσιογράφων. Καθώς πενία τέχνας κατεργάζεται και ενώ τα Ταμεία Κύριας Ασφάλισης των Δημοσιογράφων, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ έχουν λίπος μόνο για δύο χρόνια, αρχίζουν να ψάχνουν πως θα ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις έναντι εργοδοτών που έχουν βάλει λουκέτο την τελευταία διετία και οι οποίες προφανώς δεν μπορούν να εισπραχθούν, ενώ το ίδιο ισχύει και για εταιρείες οι οποίες «παραπαίουν» και βρίσκονται

στο χείλος του γκρεμού.

Οι απαιτήσεις αυτές αφορούν τις εκδόσεις Λυμπέρη του Αντώνη Λυμπέρη, και τον όμιλο ΙΜΑΚΟ, του Πέτρου Κωστόπουλου, ενώ από τις σε λειτουργία εταιρείες κλασική περίπτωση μεγαλο-οφειλέτη αποτελεί ο όμιλος Καλοφωλιά (ΕΞΠΡΕΣ). Μόνο ο Αντώνης Λυμπέρης θα πρέπει να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη στα έτοιμα προκειμένου να δώσει 10 εκατ. ευρώ για χρέη αγγελιοσήμου από διαφημίσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ που έχει εισπράξει τα τελευταία χρόνια.

Η σκανδαλώδης διάσταση του θέματος προκύπτει από το γεγονός ότι για τους παραπάνω εκδοτικούς ομίλους το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ μπορούσε να εφαρμόσει τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων πράγμα που όμως δεν αποφάσισαν οι διοικήσεις της τελευταίας πενταετίας.

Σε κάθε περίπτωση απορία προκαλεί και η στάση των εποπτικών αρχών, δεδομένου ότι δεν φαίνεται να έχουν ενεργοποιήσει ελέγχους προκειμένου να διαπιστώσουν αν προκύπτουν ζητήματα – στην καλύτερη των περιπτώσεων – παράβασης καθήκοντος στις προηγούμενες διοικήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα