Στον εισαγγελέα η «αγανακτισμένη ξανθιά» του Αγίου Παντελεήμονα

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, η Θέμις Σκορδέλη, υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής και γνωστή ως η «ξανθιά του Αγιου Παντελεήμονα», από εκδηλώσεις της περιοχής στις οποίες πρωτοστατούσε συνήθως υπό την ιδιότητα της «αγανακτισμένης κατοίκου».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Εθνους, οι αξιωματικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων έφτασαν στην 50χρονη Θέμιδα Σκορδέλη από ένα ιδιόχειρο σημείωμα με τα στοιχεία της, το οποίο βρέθηκε στο σπίτι αξιωματικού. Στο πλαίσιο των αστυνομικών

ενεργειών πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι της. Και πέτυχαν… «λαβράκι».

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος έντυπου υλικού της Χρυσής Αυγής, καθώς και πρόχειρες σημειώσεις στις οποίες αναφέρονται δραστηριότητές της στην περιοχή, 18 κροτίδες, δύο τσάντες με προϊόντα απομίμησης και «μαϊμού» CD και DVD, καθώς και βιβλιάριο καταθέσεων με το ποσό των 145.000 ευρώ.

Αυτό, όμως, που προκάλεσε αίσθηση στους «αδιάφθορους» ήταν δύο φύλλα χαρτιού που εντοπίστηκαν στο σπίτι της, στα οποία αναγράφονται ταχυδρομικές διευθύνσεις, περιγραφές χώρων κατοικίας και υπηκοότητα αλλοδαπών που διαμένουν στις διευθύνσεις αυτές. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν αν η λίστα αυτή σχετίζεται με πιθανά σχεδιαζόμενα χτυπήματα και επιθέσεις της Χρυσής Αυγής ή αν έχουν σχέση με το παραεμπόριο.

Η Θέμις Σκορδέλη έγινε γνωστή στο πανελλήνιο ως η «ξανθιά του Αγίου Παντελεήμονα», κυρίως από τη συμμετοχή της σε τηλεοπτικά πάνελ. Κομβικό σημείο στη δράση της ήταν η επίθεση με γιαούρτια εναντίον του Αλέκου Αλαβάνου, κατά τις παραμονές των δημοτικών εκλογών του 2010. Ως επάγγελμα η ίδια δηλώνει τραπεζικός. Η φήμη της έχει φτάσει μέχρι το βόρειο ημισφαίριο, όταν σε ντοκιμαντέρ νορβηγικής τηλεόρασης φαίνεται να δηλώνει ευθέως την απέχθειά της προς τους μετανάστες.

Η υποψήφια βουλευτής απασχόλησε τη Δικαιοσύνη λόγω της κατηγορίας για πιθανή συμμετοχή της σε μαχαίρωμα Αφγανού πρόσφυγα τον Σεπτέμβριο του 2011 στον Αγιο Παντελεήμονα. Πιο συγκεκριμένα, η Σκορδέλη και ακόμη δύο άτομα κατηγορούνται για συνέργεια στην εγκληματική αυτή πράξη, ύστερα από αναγνώρισή της εκ μέρους των θυμάτων.

Η δίκη έχει αναβληθεί ήδη… οκτώ φορές και έχει προσδιοριστεί για τον Ιανουάριο του 2014. Αιτία της πρόσφατης αναβολής ήταν το πιστοποιητικό υγείας που προσκόμισε η πλευρά της Θ. Σκορδέλη, που είχε υπογραφεί από τον γνωστό χρυσαυγίτη -ήταν μάλιστα και υποψήφιος με τη ΧΑ- ψυχίατρο του ΨΝΑ Κωνσταντίνο Παρασχάκη, για τον οποίο έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα!

http://www.ethnos.gr/

Keywords
Τυχαία Θέματα