Στην φυλακή ο φίλος της Μέρκελ που κατηγορούσε για “αχάριστους” τους Έλληνες

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης στον Ούλι Χένες. Ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3,5 ετών χωρίς αναστολή για φοροδιαφυγή ύψους 27.200.000 εκ ευρώ.

Αν και πήγε στο δικαστήριο με την τυχερή του γραβάτα , εκείνη που φορούσε στον περσινό τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ όταν η ομάδα του η Μπάγερν σήκωνε το τρόπαιο , δεν κατάφερε να χαμογελάσει. Ο 62χρονος πρόεδρος των Βαυαρών δεν έπεισε το δικαστήριο με την οικειοθελή ομολογία της παρανομίας του, η οποία όπως ήλπιζε θα του έδινε το προνόμιο να κριθεί με επιείκεια από τους δικαστές και να αποφύγει την ποινή

φυλάκισης με χρηματικό πρόστιμο.

Το Β΄ περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου θεώρησε ότι η αποκάλυψη από τον Χένες έγινε μετά από δημοσίευμα μεγάλου περιοδικού της Γερμανίας και έκρινε ότι δεν θα προχωρούσε στην αποκάλυψη αν δεν υπήρχε το ρεπορτάζ. Μάλιστα η εισήγηση του εισαγγελέα έκανε λόγο για 10 χρόνια ενώ ο δημόσιος κατήγορος είχε ζητήσει ποινή φυλάκισης 5.5 χρόνων

Ο 61χρονος ένθερμος υποστηρικτής και προσωπικός φίλος της Άνγκελα Μέρκελ κατηγορήθηκε ότι για επτά χρόνια, παρέλειψε να δηλώσει τα εισοδήματα που διατηρούσε στην Ελβετία.

Από τις φορολογικές δηλώσεις των ετών 2004 - 2009, φέρεται ότι απέκρυψε εισοδήματα ύψους €33.526.614, για τα οποία θα έπρεπε να καταβάλει φόρους €3.545.939,70.

Στις αρχές Νοεμβρίου του 2011 ο Ούλι Χένες, ο γιος του χασάπη που έγινε ποδοσφαιριστής και έπειτα πρόεδρος της πιο ισχυρής ποδοσφαιρικής ομάδας της Γερμανίας και ιδιοκτήτης μιας ακμαίας αλλαντοβιομηχανίας, είχε χαρακτηρίσει «αχάριστους» τους Έλληνες, που δεν λένε ούτε ένα «ευχαριστώ» για τα λεφτά που θέλει να τους δανείσει το Βερολίνο.

«Εμείς οι Ευρωπαίοι δεν ρίχνουμε το φταίξιμο της κρίσης στους Έλληνες. Αν δεν χρειάζονται τη βοήθεια μας ας μείνουν μόνοι τους. Τουλάχιστον όμως θα έπρεπε να πουν ένα "ευχαριστώ". Είναι υποχρέωση τους. Συνήθως σε ευχαριστούν όταν προσφέρεις βοήθεια», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο Ούλι Χένες, προσθέτοντας: «Αν δεν δέχονται την βοήθεια τότε προβλέπω μαύρες μέρες».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα