Στην εποχή του μπάρμπα Θύμιου

Είναι Φεβρουάριος του 2017 και ανακοινώνεται μια σημαντική συμφωνία. Ο γερμανικός κολοσσός mytaxi εξαγόρασε το 100% της εταιρείας Taxibeat ΕΠΕ, διαχειριστή του Taxibeat, της δημοφιλούς ελληνικής εφαρμογής για την κλήση ταξί.

Η Taxibeat ιδρύθηκε το 2011 από τον Νίκο Δρανδάκη και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και

το Περού. Σήμερα, η εφαρμογή Taxibeat διαθέτει μια βάση 8.000 εγγεγραμμένων οδηγών ταξί, ενώ χρησιμοποιείται από περίπου 540.000 πελάτες και είναι διαθέσιμη σε δύο πόλεις (Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Το Taxibeat, στην Ελλάδα, θα ενοποιηθεί με την πλατφόρμα της mytaxi εντός των επόμενων μηνών και θα μετονομαστεί σε mytaxi.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα του Taxibeat στη Λίμα και στην Λατινική Αμερική θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα από την Ευρωπαϊκή μονάδα με την ομάδα να παραμένει στην Αθήνα. Το Ελληνικό τμήμα της Taxibeat θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και την εδραίωση της εταιρικής εικόνας στη Λατινική Αμερική, αποτελώντας πόλο έλξης νέων ταλέντων από τον κλάδο της τεχνολογίας.

Μέσω της εξαγοράς της Taxibeat, η mytaxi σχεδιάζει να επιταχύνει τη διεθνή επέκταση της εφαρμογής της για την κλήση και κράτηση ταξί στην Ευρώπη. Με έτος παρουσίασης το 2009, το mytaxi ήταν η πρώτη εφαρμογή στον κόσμο που επέτρεπε την απευθείας σύνδεση μεταξύ χρηστών και οδηγών ταξί. Μ’ έναν παγκόσμιο όγκο που ξεπερνά τις 10 εκατομμύρια λήψεις (downloads), με πάνω από 100.000 εγγεγραμμένους οδηγούς και διαθεσιμότητα σε πάνω από 50 πόλεις, σε 9 Ευρωπαϊκές χώρες, το mytaxi αποτελεί τον πρόδρομο στον τομέα των εφαρμογών κλήσης και κράτησης ταξί. Η Ελλάδα θα γίνει η δέκατη Ευρωπαϊκή χώρα στην οποία δραστηριοποιείται η mytaxi.

Με απλά λόγια, ένας μάγκας Έλληνας έφτιαξε μια εφαρμογή που έκανε τους Γερμανούς να τρίβουν τα μάτια τους και αυτή η εφαρμογή όχι μόνο κάνει γνωστή την Ελλάδα αλλά και βάζει τα ταξί στη νέα εποχή. Κι έχει και συνέχεια αφού η εφαρμογή που χρησιμοποιούν χιλιάδες ταξί έχει αναγνώριση φωνής, προσώπου και μια σειρά ακόμη από τεχνολογικά καλούδια.

Όμως, έρχεται η κυβέρνηση και ο… «βλαχοδήμαρχος» πρώην πασόκος υπουργός Σπίρτζης για να εξομοιώσει αυτό το τεχνολογικό επίτευγμα με άλλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες μίσθωσης και να τις κλείσει όλες. Όχι, δεν είναι ανοησία. Κουτοπονηριά είναι διότι η ρύθμιση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την προσέγγιση του μπάρμπα Θύμιου Λυμπερόπουλου, προέδρου των ταξιτζήδων, με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο… νεοδημοκράτης, άνθρωπος του λαού, ο εκφραστής της λαϊκής και καθαρής οργής των ανθρώπων αυτών του μεροκάματου, είδε κι απόειδε με τη ΝΔ που δεν τον καλεί να συγκυβερνήσουν και είπε να πάει με την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στον νεοδημοκράτη μπάρμπα Θύμιο που κουβαλά μαζί του χιλιάδες ψήφους.

Άντε παιδιά και εις ανώτερα. Να καταργήσουμε τα πάντα. Να μπλοκάρουμε και τις μισθώσεις με Airbnb, να βάλουμε φραγή σε κάθε start up εταιρεία, να κόψουμε τα φτερά σε όλους εκείνους τους πανούργους Έλληνες που οι ξένοι βλέπουν τα επιτεύγματά τους και παθαίνουν πλάκα.

Ας γυρίσουμε στην εποχή του μπάρμπα Θύμιου. Με ταξί βρόμικα, οδηγούς αγενείς, να περιμένεις μέσα στο κρύο πότε θα περάσει. Ας γίνουμε Αλβανία, αν κι αυτή μας έχει περάσει 10 θέσεις στην κατάταξη της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας.

Γιατί τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Ένα κατάλοιπο της εποχής του μπάρμπα Θύμιου και των ομοίων του.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα