Πως μπορείς να μπλοκάρεις μια επένδυση δισεκατομμυρίων

Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη, ιδιαίτερα οι επενδυτές που κάνουν ουρά στο Μέγαρο Μαξίμου, διάβασαν για την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για το Ελληνικό. Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τους παπαγάλους, παίρνει πάνω του την υπόθεση, αδειάζει το ΚΑΣ και τις επόμενες ημέρες το έργο θα ξεμπλοκάρει.

Πόση υποκρισία άραγε. Θυμίζει τις παλιές ανακοινώσεις όταν ήταν άλλοι πρωθυπουργοί και οι παπαγάλοι σε κάθε θέμα έβαζαν μπροστά και τη φράση «με παρέμβαση του πρωθυπουργού».

Όμως, ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Και γιατί φτάσαμε

στο σημείο να κάνει κουμάντο μια γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και πρόεδρος του ΚΑΣ και όχι η κυβέρνηση; Γιατί άφησαν την κολλητή της Κονιόρδου να κάνει τα δικά της όταν η υπουργός Πολιτισμού αποφάσισε να πάει να δώσει παράσταση στο εξωτερικό και βεβαίως να βγάλει την ουρά της απ’ έξω;

Διαβάζουμε το βιογραφικό της κ. Μαρίας Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη:

«Η Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης το 1952. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή της στο Πανεπιστήμιο του Clermont - Ferrand II στη Γαλλία με θέμα «Η πόλη των Χανίων (Κυδωνία) στη Μινωική και Γεωμετρική Περίοδο (3000 – 700 π. Χ.)». Η προϊστορική Κρήτη παραμένει το πεδίο του επιστημονικού της ενδιαφέροντος καθώς διεξάγει συστηματική ανασκαφική έρευνα ενός Μινωικού ανακτορικού κέντρου, που βρίσκεται στο λόφο του Καστελλίου, στα Χανιά.

Η Δρ. Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη έχει υπηρετήσει ως αρχαιολόγος από το 1975 στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το 1990 έγινε Διευθύντρια της ΚΕ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Δυτικής Κρήτης. Κατά το διάστημα 2000 – 2003 υπήρξε Διευθύντρια και της ΚΓ΄ Εφορείας και του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου. Από το Φεβρουάριο του 2009 ως τον Οκτώβριο του 2014 διετέλεσε Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Αναπληρώτρια: 2009 – 2010).

Το Μάρτιο του 2015 διορίστηκε Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ το Φθινόπωρο του ίδιου έτους διορίστηκε Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού».

Οι φήμες λένε ότι η εν λόγω κυρία είναι βολεμένη με όλες τις κυβερνήσεις ενώ το πιο απίστευτο είναι ότι παρ’ ότι βολεύτηκε απ’ όλα τα κόμματα τώρα είναι… ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την διόρισε στη θέση αυτή ο Νίκος Ξυδάκης. Ο πρώην υπουργός που απέτυχε παταγωδώς στον Πολιτισμό, και σε ό,τι άλλο έκανε εδώ που τα λέμε…

Ο Θ. Πάγκαλος είχε γράψει ένα σημείωμα για την Βλαζάκη υποστηρίζοντας:

«Η Μ.Β. ήταν έφορος αρχαιοτήτων εις τον τόπο καταγωγής της, τα Χανιά της Κρήτης, σχεδόν ισοβίως. Κυβέρνηση τότε ήταν σχεδόν πάντα το ΠαΣοΚ και η Μ.Β. ήταν γνωστή για τα «πράσινα» φρονήματά της. Εκτός των άλλων είχε προτάξει με επιτυχία τα στήθη της, αν τολμώ να είπω, στις προσπάθειες του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη να χαρίσει στο Δημόσιο μέρος της αρχαιολογικής του συλλογής. Ενώ το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού είχε βρει και τον κατάλληλο χώρο για τη δημιουργία αυτόνομου μουσείου (ένα τμήμα ερειπίων από την ενετική εποχή, που μπορούσε θαυμάσια να επισκευαστεί), η Μ.Β., εν ονόματι της πασοκαρίας και της αγέρωχης αντιμετώπισης των θεμάτων, εκδικούνταν τον «επάρατο» Μητσοτάκη εμποδίζοντάς τον να κάνει κτήμα του Δημοσίου έναν πολύτιμο, μεγάλης αξίας αρχαιολογικό θησαυρό. Τέλος πάντων, βρέθηκε άνθρωπος ο οποίος λογάριαζε λιγότερο από τους άλλους τη φήμη του και όταν ήμουν υπουργός Πολιτισμού έγινε δεκτή η συλλογή, δρομολογήθηκε η επισκευή του ενετικού ερειπίου, διαμορφώθηκε ο χώρος και αργότερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος με διαδέχθηκε, έκανε τα εγκαίνια. Σήμερα η Συλλογή Μητσοτάκη και το μουσείο στο οποίο στεγάζεται αποτελούν βασικά αξιοθέατα της πόλης των Χανίων.

Η Μ.Β. στο μεταξύ, πικραμένη ίσως, έγινε αναπληρώτρια γενική διευθύντρια όταν υπουργός Πολιτισμού ήταν ο κ. Α. Σαμαράς το 2009. Δύο χρόνια αργότερα, υπουργούντος του κ. Π. Γερουλάνου, έγινε γενική διευθύντρια. Το 2013 άρχισε τη συστηματική αντιπολίτευση ως στέλεχος - ή συμπαθούσα - του ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως από το 2015 επιβραβεύθηκε για αυτήν την ευελιξία της όταν ονομάστηκε γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού».

Δηλαδή ως ΠΑΣΟΚ αντιστάθηκε στον Μητσοτάκη, δεν έχασε και ως ΝΔ αλλά ούτε και ως ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου ενώ ως ΣΥΡΙΖΑ… πήρε όλο το χαρτί.

Συμπέρασμα; Να ξέρεις πότε να αφήνεις ένα κόμμα για να πας σε άλλο. Κι αν είσαι και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έχεις δηλαδή πάρει και πιστοποιητικό επαναστατικών φρονημάτων όλα καλά. Μπορείς να μπλοκάρεις μια επένδυση δισεκατομμυρίων που μπορεί να ανοίξει χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Αθάνατη Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα