Στα μπαράζ η Εθνική!

Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο. Μπαράζ ,με την Εθνική ομάδα να βρίσκεται στο γκρουπ των ισχυρών και να εύχεται να αποφύγει την (αδύναμη) Γαλλία. Το ματς με το αδύναμο Λιχτενστάιν δεν «σηκώνει» ιδιαίτερη κριτική. Με την πιο άμπαλη ομάδα του ομίλου, η «αγγαρεία» από τους διεθνείς συνεχίστηκε και η πλάκα είναι πως έφτασαν μια ανάσα από την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ.

Για την ακρίβεια ήταν για 68 λεπτά στα

γήπεδα της Βραζιλίας, όμως ο Ιμπίσεβιτς κατάφερε να κάνει το 0-1 για τη Βοσνία στην αναμέτρηση με την Λιθουανία και να δώσει την πρόκριση στους Βόσνιους. Βέβαια υπάρχει και η δεύτερη ευκαιρία, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να ετοιμάζεται να διεκδικήσει τον Νοέμβριο τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ μέσω μπαράζ. Όποιος και να είναι ο αντίπαλος, μια Εθνική που θα παίξει σοβαρά και σε φουλ ρυθμό έχει ελπίδες. Η σημερινή καμία…

Γρήγορο γκολ και μετά τα αυτιά στο Λιθουανία-Βοσνία

Μπήκαν δυνατά στο ματς οι διεθνείς, σκόραραν με μια ωραία συλλογική ενέργεια και μετά το μυαλό τους… ταξίδευε περισσότερο στο Κάουνας και στον αγώνα της Λιθουανίας με τη Βοσνία. Σκόρερ ο Σάλπι, ο οποίος στο 7′ εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Χολέμπας (ένα-δύο πριν με Σαμαρά) και με προβολή πέτυχε το 1-0.

Μετά το 1-0 και με την διαφορά δυναμικότητας να είναι χαώδης, η Εθνική κατέβασε ρυθμούς, κάτι που όμως στο 21′ πήγε να της στοιχίσει. Στο συγκεκριμένο λεπτό ο Στόκλασα έκανε το σουτ, ο Σιόβας έδιωξε με το απλωμένο χέρι, με τον διαιτητή να λέει λανθασμένα να συνεχιστεί το ματς. Είναι βέβαιο πως αν γινόταν η ισοφάριση να βλέπαμε ένα καλύτερο παιχνίδι. Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία καλή φάση στο πρώτο ημίχρονο, με την Εθνική να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το 1-0 και τον κόσμο να δυσφορεί με το «ρελαντί» της ομάδας.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο μέρος. Μετά το γκολ της Βοσνίας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προσπάθησε περισσότερο και τελικά κατάφερε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και για “ποικιλία” έκανε το 2-0, μένοντας όμως “πιστή” στο under. Σκόρερ ο Καραγκούνης, που με ένα καλό φάουλ και μπόλικη τύχη (μετά το δοκάρι η μπάλα βρήκε την πλάτη του τερματοφύλακα) έκανε το 2-0 και αποθεώθηκε, από τον κόσμο που πήγε στο γήπεδο αποφασισμένος να στηρίξει την Εθνική, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν θα δει υπερθέαμα. Ο Σάντος χρησιμοποίησε και παίκτες που δεν προτιμά συνήθως και έδωσε ένα ημίχρονο στον Σάμαρη για να δείξει αν μπορεί να βοηθήσει.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Χολέμπας, Σιόβας, Κατσουράνης, Βύντρα, Τζιόλης (46’ Σάμαρης), Κονέ, Καραγκούνης, Σαμαράς (69’ Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου (86’ Αθανασιάδης)
ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ (Ρενέ Πάουριτς): Γιέλε, Ντέιβιντ Χάσλερ, Μπούργκμαγιερ, Κάουφμαν, Έρι, Ματίας Κρίστεν (82’ Έρνε), Στόκλασα, Αντρέας Κρίστεν, Νίκολας Χάσλερ (90’+1’ Γιλντίζ), Ποβλερίνο, Βίιζερ

Keywords
Τυχαία Θέματα