Σώζουν ζωές στο Ογκολογικό του «Αλεξάνδρα»

Οι τακτικοί αναγνώστες μας γνωρίζουν ότι ποτέ δεν χρησιμοποιούμε αυτό το site για προσωπικούς λόγους. Αυτή την φορά όμως αισθάνομαι την ανάγκη να το κάνω, επειδή αυτά που έχω να πω αφορούν ανθρώπινες ζωές, οπότε οπισθοχωρούν “κανόνες”, “αρχές” και …αιδημοσύνες.

Πριν από ένα χρόνο μεταφέρθηκα στο Ογκολογικό του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» σε τραγική κατάσταση όπου διαπιστώθηκε ότι είχα προσβληθεί από πολλαπλό μυέλωμα (κακοήθεια των πλασματοκυττάρων) και ορισμένες σοβαρές επιπτώσεις της ασθένειας αυτής (οξεία νεφρική

ανεπάρκεια κλπ). Οι ελπίδες επιβίωσης ήταν ελάχιστες, δεδομένης της γενικότερης πολύ κακής κατάστασης του οργανισμού μου (λόγω επαγγέλματος και συνθηκών εργασίας γαρ) οπότε παρέδωσα το site στον διάδοχο και αποφάσισα να το παλέψω μέχρις εσχάτων (στην κυριολεξία) καθώς δεν αισθανόμουν ακόμα έτοιμος να κάνω απολογισμό στους προγόνους μου.

Και όμως, ένα χρόνο θεραπείας μετά, όλες οι εξετάσεις (βιοψίες κλπ) έδειξαν ότι δεν υπάρχει πλέον ίχνος της ασθένειας στον οργανισμό μου, ο μυελός των οστών είναι πεντακάθαρος μετά την μεταμόσχευση που μου έγινε και ότι με λίγα λόγια δεν πρόκειται να απαλλαγείτε συντόμως από μένα.

Θαύμα; Κάθε άλλο, φυσικά. Πρόκειται για ένα ακόμα επίτευγμα της Ογκολογικής Μονάδας του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα με επικεφαλής τον καθηγητή Μ.Α. Δημόπουλο. Και το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως αφού είναι εύκολο να διαπιστωθεί ότι δεν θεραπεύτηκα μόνο εγώ αλλά και πολλοί άλλοι. Εξάλλου, πριν προχωρήσω στην θεραπεία επιχείρησα να πάω σε θεραπευτήριο των ΗΠΑ ή της Βρετανίας. Όλοι όμως οι ξένοι επιστήμονες με τους οποίους επικοινώνησα όταν με ρώτησαν που και ποια θεραπεία είχα κάνει μέχρι εκείνη την στιγμή, μου απάντησαν ότι δεν μπορούν να μου προσφέρουν τίποτα περισσότερο από το Ογκολογικό του Αλεξάνδρας.

Να λοιπόν που η ελληνική ιατρική επιστήμη δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την αντίστοιχη της Ευρώπης ή της Αμερικής. Και όχι γενικά και αόριστα η “ελληνική ιατρική επιστήμη” αλλά η τόσο παρεξηγημένη και συκοφαντημένη ιατρική του Δημόσιου Τομέα. Γιατροί που εργάζονται συνεχώς 18ωρα με εξευτελιστικές αμοιβές. Νοσηλεύτριες που σε κάνουν να τις αισθάνεσαι σαν δικό σου άνθρωπο με ακόμα πιο εξευτελιστικές αμοιβές. Και όλα αυτά με τεράστιες ελλείψεις υλικών και προσωπικού.

Πως να εξηγήσει άραγε κανείς αυτά στον κ. Τόμσεν. Πως να καταλάβουν οι ανάλγητοι υπάλληλοι της Τρόϊκα ότι η Δημόσια Υγεία πρέπει να ενισχυθεί, αντί να συρρικνωθεί; Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς και γι’ αυτό το λόγο σας απασχολώ με την προσωπική μου περιπέτεια είναι να φτάσουν αυτά στον υπουργό Υγείας και να του ζητήσουμε να ενισχύσει όπως μπορεί το έργο του Ογκολογικού του Αλεξάνδρας. Το αξίζουν. Και θα σωθούν έτσι πολλές ανθρώπινες ζωές.

Αυτά με τις ευχαριστίες μου στον επικεφαλής του Ογκολογικού καθηγητή Μ.Α. Δημόπουλο,τον καθηγητή Ευάγγελο Τέρπο, τον καθηγητή Ευστάθιο Καστρίτη και ιδιαίτερα στον “προσωπικό” μου γιατρό Ευάγγελο Ελευθεράκη.\

Β.Ζήσης

Για όσους θέλουν να πληροφορηθούν περισσότερα για την ασθένεια και την θεραπεία της τους συνιστούμε να επισκεφθούν το http://www.myeloma.gr/

Keywords
Τυχαία Θέματα