Σε βαθιά "ψύξη" η ...συμπόρευση Τσίπρα- Γεννηματά- Τρικυμία στο ΚΙΝΑΛ

Το μορατόριουμ Τσίπρα- Γεννηματά ( για όσο υπήρξε και διήρκεσε) έχει φθάσει στο τέλος του εδώ και εβδομάδες: Οι αποκαλύψεις για Μιωνή , Παππά, Καλογρίτσα και λοιπών, οδήγησε έκοντες άκοντες στο Κίνημα Αλλαγής να σταματήσει απότομα η συζήτηση περί φλερτ με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επ αυτού, στο εσωκομματικό πεδίο της Χαριλάου Τρικούπη, πήραν αναμφισβήτητο προβάδισμα όσοι αποστρέφονται μετά βδελυγμίας το ενδεχόμενο να

"στρίψει" προς Κουμουνδούρου μεριά, το σκάφος του ΚΙΝΑΛ.

Η τρικυμία του ΚΙΝΑΛ

Από κει και πέρα, οι εξελίξεις έτρεξαν γρήγορα: Το Κίνημα Αλλαγής αποφάσισε να συμμετάσχει στην διαδικασία συνδιαμόρφωσης του νομοσχεδίου για τις πορείες το οποίο και υπερψήφισε χθες στην πλειοψηφία του, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου ως φαίνεται στο εσωτερικό του και προκαλώντας τη μήνη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιλογή Παπανδρέου και Καστανίδη να απόσχουν από την ψηφοφορία χθες το βράδυ έχοντας προηγουμένως καταφερθεί με εξαιρετικά βαριές εκφράσεις εναντίον του νομοσχεδίου που στήριξε το κόμμα τους, φέρνει ξανά τρικυμία στο ΚΙΝΑΛ, με την Φώφη Γεννηματά να συγκαλεί σήμερα το μεσημέρι εκτάκτως συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός της.

Αν και δεν προβλέπεται η κ. Γεννηματά να ενδώσει σε πιέσεις περί διαγραφών τους, η παγίως δύσκολη στρατηγικά θέση που βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής , επιβεβαιώνεται εισέτι μια φορά: Το "λοξοκοίταγμα" τόσο προς τη Ν.Δ όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, επισείει σοβαρες αναταράξεις στους βουλευτές του: Δεν είναι δα κανένα μυστικό ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ είναι διχασμένη.

Η κόντρα με Τσίπρα

Από κει και πέρα , η σφοδρή σύγκρουση και δη επί προσωπικού από βήματος Βουλής Τσίπρα- Γεννηματά, ήταν ενδεικτική της "βαθιάς ψύξης" στην οποία ξαναμπαίνουν οι σχέσεις των δύο.

Το περιέγραψε με δυο λόγια, εξόχως εύστοχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Ερίζετε για τον ίδιο πολιτικό χώρο, την Κεντροαριστερά.

Στην Κουμουνδούρου πάντως, τρίβουν τα χέρια τους με τις εξελίξεις, ως προκύπτει τουλάχιστον από κατ ιδίαν συνομιλίες στελεχών του κόμματος.

Μπορεί ο "διάλογος" των δύο κομμάτων και οι συζητήσεις για "κοινές πρωτοβουλίες" σε επίπεδο κοινοβουλευτικό, να κόπηκε απότομα, πριν καν αρχίσει να "ζεσταίνεται" επισήμως, στην Κουμουνδούρου όμως, προς ώρας, επιλέγουν να εστιάσουν στα "κέρδη", εκτοξεύοντας βέλη προσωπικά στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ:

"Είναι τόσο προοδευτικό το κόμμα της κ. Γεννηματά όσο χρειάζεται για να γίνεται φερετζές του κ. Μητσοτάκη. Επέλεξε να βγάλει από την δύσκολη θέση τον Πρωθυπουργό ψηφίζοντας ένα νομοσχέδιο που κανείς άλλος δεν τόλμησε να φέρει δίνοντάς του επίφαση προοδευτικότητας και μπήκε στο ίδιο κάδρο με τον Κυριάκο Βελόπουλο".

Σε τούτα συνίσταται εν πολλοίς, η αποτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση Γεννηματά στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των συγκεντρώσεων, ενδεικτική του σκληρού ροκ που θα ακολουθήσει μεταξύ των ηγεσιών των δύο χώρων. Μια "πρόγευση" άλλωστε έδωσαν χθες Τσίπρας- Γεννηματά με το μεταξύ τους "πινγκ πονγκ".

Στο αμέσως επόμενο ερώτημα που γεννάται βέβαια " και με ποιον θα φτιάξετε την προοδευτική κυβέρνηση απέναντι στην Ν.Δ ως διαλαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τόσον καιρό", η απάντηση είναι προς ώρας, θολή. Όπως και το τοπίο.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα