Σε νέες αναταράξεις η Ελευθεροτυπία

Από απόψεως κυκλοφορίας, η εφημερίδα του Χάρη Οικονομόπουλου, δεν πάει καλά. Πολιτικά, επίσης, δείχνει να μην έχει στόχο, και στίγμα, είναι άνευρη, και ανίκανη να επηρεάσει τις εξελίξεις, στις ακραίες συγκυρίες που περνάει η χώρα, και μόνο εφημερίδα-«ναυαρχίδα» δεν είναι. Μετά λοιπόν, τις επικρίσεις που συγκέντρωσε το πρώτο θέμα της τελευταίας Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, για το γκάλοπ σχετικά με τις προτιμήσεις μερίδας

των Ελλήνων για την εποχή της χούντας, και το –τουλάχιστον αδόκιμο, αισθητικά και δημοσιογραφικά- «Ιντερνετικό πρωτοσέλιδό» της, με τίτλο «Σκατά», χθες σημειώθηκαν νέες αναταράξεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε γενική συνέλευση που συγκάλεσε ο ίδιος ο δικηγόρος-εκδότης της, σημαντική μερίδα δημοσιογράφων, εκτός της κριτικής για γενικότερα θέματα της εφημερίδας, εξέφρασε την έντονη διαφωνία του σχετικά με τις προθέσεις του κ.Οικονομόπουλου, να προσλάβει ως «υπεύθυνο ερευνών» της Ελευθεροτυπίας τον Γιάννη Ντάσκα. Ο τελευταίος, ως γνωστόν, είναι διευθυντής της εφημερίδας «Παρασκήνιο». Δημοσιογράφοι και άλλα μέλη του προσωπικού της Ελευθεροτυπίας, επισήμαναν ότι ένα τέτοιο πρόσωπο δεν «κολλάει» πολιτικά στο προφίλ της εφημερίδας.

Να σημειωθεί ότι την πρόσληψη του Γ.Ντάσκα στην «Ε» ήθελε να κάνει ο ίδιος ο Χ.Οικονομόπουλος. Ανακοίνωσε δε, την πρόθεσή του την περασμένη εβδομάδα στον διευθυντή, κ.Παναγόπουλο, και στους αρχισυντάκτες της εφημερίδας. Ωστόσο, άπαντες ετάχθησαν κατά. Κατά πληροφορίες, ο Γ.Ντάσκας δεν θα ήταν μόνον «επικεφαλής ερευνών», αλλά θα είχε πολύ υψηλότερη εποπτεία στην εφημερίδα, ως αντ’αυτού του κ.Οικονομόπουλου. Ο εκδότης της «Ε» φέρεται να έστειλε την περασμένη εβδομάδα e-mail σε όλη την αρχισυνταξία της εφημερίδας, την οποία καλούσε να του υποβάλλει εγγράφως –άκουσον, άκουσον- τις οποιεσδήποτε ενστάσεις υπήρχαν, για το πρόσωπο του Γ.Ντάσκα. Τελικώς, μετά τη χτεσινή γενική συνέλευση του προσωπικού, φαίνεται ότι τα σχέδια του κ.Οικονομόπουλου προς αυτή την κατεύθυνση, μάλλον παγώνουν.

Εμείς, απλά να του πούμε, ότι η Ελευθεροτυπία, αν φημιζόταν για κάτι, είναι ότι ήταν εφημερίδα παρέμβασης. Και κάτι τέτοιο σήμερα, δεν είναι. Καλό, λοιπόν, θα είναι να ψάξει για να βρει τι θέλει να είναι στις σημερινές συνθήκες.

Με την ευκαιρία, πληροφορούμεθα, ότι από όλες σχεδόν τις διαδικασίες της εφημερίδας, η κ.Μάνια Τεγοπούλου, είναι παντελώς απούσα, σε αντίθεση με τον κ.Οικονομόπουλο, ο οποίος ξημερωβραδιάζεται εκεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα