Νέα δήλωση Ε9 για αγροτεμάχια εκτός σχεδίου

Μέσα στο καλοκαίρι όλοι οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων εκτός σχεδίου πόλεως θα πρέπει να ξαναμπούν στη διαδικασία να τα δηλώσουν στο Ε9 προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο σύμφωνα με το οποίο θα ξεκινήσει η εφαρμογή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων το 2014.

Οι ιδιοκτήτες αυτοί θα κληθούν από το υπουργείο Οικονομικών να υποβάλουν, μέχρι το τέλος Ιουνίου, εκ νέου το έντυπο Ε9 και να δηλώσουν αναλυτικά στοιχεία.

Οι εκπρόσωποι

των τριών κομμάτων (Απ. Βεσυρόπουλος από την Ν.Δ., Α. Μακρυπίδης από το ΠΑΣΟΚ και Δημ. Χατζησωκράτης από την ΔΗΜΑΡ) συμφώνησαν με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη ότι θα πρέπει φέτος να γίνει πλήρης ηλεκτρονική καταγραφή όλων των εκτάσεων γης που κατέχουν οι φορολογούμενοι. Με βάση τα αναλυτικά στοιχεία που θα δηλώσουν οι φορολογούμενοι θα υπολογιστεί η φορολογητέα αξία των αγροτεμαχίων. Επίσης, συζητήθηκε μια πιθανή αναδρομική πληρωμή για τα έτη 2011 και 2012 του «χαρατσιού» για τους φορολογούμενους οι οποίοι εκμισθώνουν ακίνητα στο ελληνικό δημόσιο. Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι είχαν εξαιρεθεί από το «χαράτσι» ακουσίως καθώς καρπώθηκαν την απαλλαγή του ελληνικού δημοσίου από το φόρο αφού στους σχετικούς λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος εμφανιζόταν το ελληνικό δημόσιο, με αποτέλεσμα να μην βεβαιωθεί ο φόρος. Η διακομματική εξέτασε με θετικό τρόπο την αναδρομική επιβολή του «χαρατσιού» σε αυτούς χωρίς όμως προσαυξήσεις αφού θεωρήθηκε ότι απαλλάχθηκαν χωρίς υπαιτιότητά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα