Πρόστιμο 145.000 ευρώ στην Google για το "Street View" στο Αμβούργο

10:04 23/4/2013 - Πηγή: TNSite

Πρόστιμο ύψους 145.000 ευρώ επιβλήθηκε στη Google από τις αρχές του Αμβούργου, για παραβίαση της νομοθεσίας περί σεβασμού της ιδιωτικής ζωής .

Η Google κατηγορήθηκε ότι συγκέντρωσε μεγάλο όγκο προσωπικών δεδομένων από ασύρματα δίκτυα μέσω των καμερών που ήταν εγκατεστημένες στα οχήματα που διαθέτει για να συλλέγει εικόνες για την υπηρεσία Street View

των χαρτών της.

Η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων του Αμβούργου επέβαλε στην εταιρεία το πρόστιμο για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής κατά την περίοδο 2008-2010.

«Ανάμεσα στα δεδομένα που συλλέχθηκαν στις διελεύσεις των αυτοκινήτων ήταν ένας σημαντικός όγκος προσωπικών δεδομένων, ποικίλουσας ποιότητας» εξήγησε ο Γιον Κάσπαρ, επικεφαλής της αρχής. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία στη Γερμανία δεν ήταν δυνατόν να επιβληθεί στην Google υψηλότερο πρόστιμο, καθώς το ανώτατο προβλεπόμενο πρόστιμο για το αδίκημα αυτό περιορίζεται σε 150.000 ευρώ, σημείωσε ο Κάσπαρ.

Από την πλευρά της η Google ανέφερε ότι κατέστησε αυστηρότερους τους κανόνες ασφαλείας στα συστήματα που χρησιμοποιεί, για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργούνταν κατά τη διαδικασία συλλογής στοιχείων για την υπηρεσία Street View και εξήγησε στις αρχές του Αμβούργου ότι δεν είχε την πρόθεση να συλλέξει προσωπικά δεδομένα.



newmoney

Keywords
Τυχαία Θέματα