Σε κρίση η "Αυγή": Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο

Κρίσιμη είναι η κατάσταση στην εφημερίδα "Αυγή", που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά την επιστολής παραίτησης του αντιπροέδρου Νίκου Τσαγκρή, παραιτήθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της εφημερίδας, σε μια επεισοδιακή συνέλευση, παρουσία μάλιστα του γραμματέα του κόμματος Παναγιώτη Ρήγα.

Όπως μεταδίδει το protothema.gr, ο κύριος Τσαγκρής στην παραίτησή του καυτηριάζει την αντιμετώπιση του κόμματος έναντι της εφημερίδας και των σχεδίων

που ο ίδιος παρουσίασε για τον εκσυγχρονισμό της εφημερίδας, και μιλά για "πρωτόγνωρη γραφειοκρατική και ευθυνοφοβική αναβλητικότητα σε βαθμό ματαίωσης". Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι στην ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς "δεν διακρίνεται ούτε ίχνος πολιτικής ή δημοσιογραφικής βούλησης, ούτε καν για τη συζήτηση, πόσο μάλλον για την επίλυση των συγκεκριμένων δομικών, διοικητικών και λειτουργικών προβλημάτων".

Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εφημερίδα είναι εξάλλου οικονομικό, καθώς στους εργαζόμενους της Αυγής οφείλονται δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών ενώ πρόθεση τους μέχρι και τις χθεσινές εξελίξεις ήταν να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις τις οποίες πάντως προτίθενται να αναστείλουν μπροστά στον κίνδυνο ολοκληρωτικής κατάρρευσης της έκδοσης.

Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά στελέχη για να επανδρώσουν το διοικητικό συμβούλιο της Αυγής μέχρι τις 25 Οκτωβρίου, αλλά και νέα κεφάλαια για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η έκδοση της εφημερίδας οι πωλήσεις της οποίας έχουν καταρρεύσει σε περίπου 1000 φύλλα ημερησίως.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα