Δυναμικό άνοιγμα Μητσοτάκη στην κοινωνία

Ανοιχτές διαδικασίες,on line συνδέσεις, στοχευμένα κοινά και εξειδικευμένες προτάσεις με διευρυμένη συμμετοχή πολιτών και ειδικών που δεν είναι κατ΄ ανάγκη μέλη της ΝΔ, είναι σε γενικές γραμμές το περίγραμμα του δίμηνου διαλόγου με την κοινωνία που εγκαινιάζει η Πειραιώς, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Πρόεδρος του κόμματος έθεσε τους βουλευτές και τα στελέχη του σε συναγερμό, ζητώντας τους φυσική παρουσία, επαγρύπνηση, καινοτόμες ιδέες και πολλή δουλειά, ώστε έως τα τέλη του 2017, το

σχέδιο διακυβέρνησης της ΝΔ να έχει εμπλουτιστεί, οι θέσεις της να είναι περισσότερο εξειδικευμένες και ξεκάθαρες σε όλους και μάλιστα, όλο αυτό να έχει προλάβει να φτάσει και στον πιο απομακρυσμένο πολίτη της χώρας, για να του εμπνεύσει την ελπίδα ότι υπάρχει και άλλος δρόμος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ προειδοποίησε τους τομεάρχες του κόμματός του ότι το πρόγραμμα θα είναι βαρύ και πυκνό, ανακοινώνοντας συνέδριο στις 16 και 17 Δεκεμβρίου και επτά προσυνέδρια, δύο στην Αττική και πέντε στην περιφέρεια. Στο Μοσχάτο δεν δείχνουν να ανησυχούν για την επιτυχία τους, καθώς πιστεύουν ότι τοrestartθα έχει την επιθυμητή δυναμική και ότι στο τέλος το πρόγραμμα του κόμματος θα έχει επικαιροποιηθεί στο 100% για μια ολοκληρωμένη προοπτική διακυβέρνησης. Υπογραμμίζουν με έμφαση ότι το όλο εγχείρημα έχει μοναδική αποστολή του το να πετύχει, αφού θα έχει συνδιαμορφωτή την ίδια την κοινωνία των πολιτών και θα δίνει ξεκάθαρα το στίγμα της ανανέωσης και της κυβερνητικής ετοιμότητας της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε τα κλειδιά του συνεδρίου στον αντιπρόεδρο του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη, ορίζοντάς τον ως πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής, ποντάροντας τόσο στη μακρά πολιτική εμπειρία του, όσο και στη μεθοδικότητά του, ενώ η διαδικασία θα τρέξει με τη συμβολή του γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη και των γραμματειών προγράμματος και οργανωτικού της ΝΔ.

Το επικοινωνιακό – αλλά και ουσιαστικό, όπως σημείωναν κορυφαία κομματικά στελέχη - μπαράζ της ΝΔ ξεκινά στις 8 Οκτωβρίου από τη Νίκαια, μια λαϊκή περιοχή που μαστίζεταιαπό ανεργία και εγκληματικότητα. Το βήμα διαλόγου που επιχειρεί να δώσει η ΝΔ στους πολίτες, στοχεύει στο να συνθέσει τις ιδέες των μελών της με αυτές της κοινωνίας των πολιτών και όπως περιέγραψε ο κ. Χατζηδάκης, βασική φιλοδοξία του είναι ναμιλήσει«στους νέους, στουςεργαζόμενους, στους άνεργους, σε εκείνους που βιώνουν την εγκληματικότητα, σ’ αυτούς που ταλαιπωρούνται από την υπερφορολόγηση και τη γραφειοκρατία και να ακούσει τους δικούς τους προβληματισμούς».

Η επιλογή των επτά θεματικών ενοτήτων έγινε μετά από μακρά συζήτηση στη γαλάζια παράταξη, ώστε η επανεκκίνηση να συμπεριλάβει όλα όσα απασχολούν σήμερα τους πολίτες, από την κοινωνική αλληλεγγύη και τη συνοχή, μέχρι την καλύτερη ποιότητα ζωής, την ασφάλεια, την ανάπτυξη της περιφέρειας και τον νέο πατριωτισμό που θα ενδυναμώσει το ρόλο και τη θέση της χώρας στο σύγχρονο κόσμο.

Μέσα από το συνέδριο, το δεύτερο επί προεδρίας του, ο Κ.Μητσοτάκης θα απευθύνει πρόσκληση συνεργασίας στις δημιουργικές δυνάμειςπου θέλουν να συμβάλλουν ώστε η Ελλάδα να βγει οριστικά από την κρίση, κάνοντας εκ νέου άνοιγμα στο κέντρο, όπου σκοπός του είναι να διεισδύσει περισσότερο για να δημιουργήσει μια ευρεία κοινωνική πλειοψηφία. Αλλά και να αξιοποιήσει όλο το ανθρώπινο δυναμικό της ΝΔ, ανεβάζοντας τις κομματικές στροφές σε σημείο που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ να αισθανθεί μεγαλύτερη πίεση. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να αναδείξει τον δημιουργικό διάλογο με την κοινωνία, γιατί τόσα χρόνια οι πολίτες ένιωθαν ότι οι πολιτικοί δεν τους ακούνε», έλεγε έμπειρο κομματικό στέλεχος, τονίζοντας ότι το συνέδριο φιλοδοξεί να στείλει θετικά μηνύματα ελπίδας στην κοινωνία στη βάση της κοινής λογικής, απέναντι στο γκρίζο της σημερινής διακυβέρνησης.

Όπως φάνηκε και από τη σχετική ανακοίνωση της Πειραιώς, οι θεματικές ενότητες που έχουν επιλεγεί, αναλύουν την πολιτική πρόταση διακυβέρνησης όπως αυτή παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για παράδειγμα, στο κομμάτι της εργασίας η ΝΔ θα αναπτύξει ακόμη περισσότερο τους τομείς όπου ο ιδιωτικός τομέας και οι επενδύσεις μπορούν να γίνουν η ατμομηχανή της χώρας για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στο άλλο άκρο δηλαδή από τον ΣΥΡΙΖΑ που επιλέγει την αναξιοκρατία και την τακτοποίηση ημετέρων στο δημόσιο. Ταυτόχρονα όμως, η ΝΔ θα παρουσιάσει την πλατφόρμα της για την προστασία των εργαζομένων μέσα από νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας και όχι με υποσχέσεις στη γενιά των 360 ευρώ – δημιούργημα της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής. Η θεματική του δεύτερου προσυνεδρίου της Πάτρας για τους νέους επιβεβαιώνει και αναδεικνύει την κεντρική αρχή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πως ό,τι σχεδιάζεται σήμερα, έχει στον πυρήνα του το αύριο. Με τη νεολαία ως σημείο αναφοράς και τη δέσμευσή του ότι «όλα θα χτιστούν από την αρχή» για την επαγγελματική εκπαίδευση, ότι τα σχολεία θα γίνουν σύγχρονα και ότι τα πανεπιστήμια θα λειτουργούν ως πόλοι έρευνας, καινοτομίας και αριστείας, με απώτερο σκοπό την αποτροπή της φυγής των νέων στο εξωτερικό.

Τα επόμενα προσυνέδρια θα πραγματοποιηθούν σε Ιωάννινα,Ηράκλειο, Λάρισα, Ανατολική Αττική και Θεσσαλονίκη. Σε κάθε εκδήλωση θα δίνεται η δυνατότητα να συμμετάσχουν μέσω skype διακεκριμένοι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, ενώ επιστρατεύονται και ταsocial media,όπωςη αμεσότητα του twitter και του hashtag.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα