Τελικά και ο αδερφός του… Καίσαρα Τσίπρα δεν πρέπει μόνο να φαίνεται τίμιος...

Τελικά και ο αδερφός του… Καίσαρα Τσίπρα δεν πρέπει μόνο να φαίνεται αλλά πρέπει και να είναι τίμιος. Γιατί αν διαβάσουμε τα όσα έγιναν στη Μυτιλήνη, τα οποία μεταδίδουν τοπικά μέσα κι όχι μόνο, τότε υπάρχει σοβαρό ηθικό ζήτημα, κι όχι μόνο για την οικογένεια του πρωθυπουργού.

Εκδικάστηκε, λοιπόν, μια υπόθεση που αφορά τον 49χρονο αδερφό του πρωθυπουργού, τον κ. Δημήτρη Τσίπρα,

πολιτικό μηχανικό ο οποίος κατηγορείται για χρήση πλαστογραφημένου εγγράφου.

Ο Δημήτρης Τσίπρας σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε χρησιμοποιήσει πλαστογραφημένο έγγραφο για ασφαλιστική ενημερότητα, προκειμένου να συμμετάσχει σε διαγωνισμό για την ανάληψη έργου, ενώ σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, όφειλε ασφαλιστικές εισφορές περίπου 2.000 ευρώ.

Το έργο τελικά δεν κατάφερε να το πάρει και κινήθηκε ποινική διαδικασία για τη χρήση του πλαστογραφημένου εγγράφου.

Το ποινικό αδίκημα τελικά παραγράφηκε, αφού ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε – και το δικαστικό σώμα δέχθηκε – ότι λόγω του μικρού ποσού που όφειλε ο Δημήτρης Τσίπρας και το οποίο στη συνέχεια πλήρωσε, το κατηγορητήριο έπρεπε να αλλάξει και από «χρήση πλαστού εγγράφου» να τροποποιηθεί σε «χρήση πλαστού πιστοποιητικού» αφού το συγκεκριμένο έγγραφο ήταν και φωτοτυπία.

Έτσι το δικαστήριο επικαλούμενο το άρθρο 4411/16 «για αποσυμφόρηση των δικαστηρίων» προχώρησε σε παραγραφή του ποινικού αδικήματος.

Με απλά λόγια μεθοδεύτηκε μια απόφαση ώστε να μην λεκιαστεί το ποινικό μητρώο του αδερφού του Τσίπρα. Κι επειδή ήταν… μικρό το ποσό και το πλήρωσε άλλαξε το κατηγορητήριο και αθωώθηκε.

Είναι για γέλια η υπόθεση. Αν δεν λεγόταν Τσίπρας αλλά… Τσιπρίδης τώρα θα τον είχαν καταδικάσει. Έτσι για να μη λέμε ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα