Σε κατάσταση πολιορκίας από τους απεργούς διοικητικούς Πανεπιστήμιο και Πολυτεχνείο

Σε αποκλεισμό των εισόδων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, έχουν προβεί διοικητικοί υπάλληλοι των δύο Ιδρυμάτων μαζί με φοιτητές.

Ύστερα από χθεσινή προτροπή των συλλόγων των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι απεργοί έχουν κλείσει από τις 7 το πρωί τις εισόδους της Πανεπιστημιούπολης (στην οδό Ούλωφ Πάλμε), της Πολυτεχνειούπολης (στην οδό Κατεχάκη), της Νομικής

(στην οδό Μασσαλίας) και της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (στην οδό Μικράς Ασίας).

Οι διοικητικοί υπάλληλοι καλούν όλους τους εκπροσώπους της πανεπιστημιακής κοινότητας σε συγκέντρωση σήμερα, Τρίτη, στην πύλη της Πανεπιστημιούπολης (οδό Ούλωφ Πάλμε), στην Ιατρική Σχολή (οδός Μ.Ασίας), καθώς και στην πύλη της Πολυτεχνειούπολης (Ζωγράφου), προκειμένου να στηριχθεί ο απεργιακός αγώνας τους, που συνεχίζεται για 11η εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, συνεδριάζει ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων στο ΑΠΘ για επανέναρξη των κινητοποιήσεων, που σταμάτησαν στις 25 Οκτωβρίου.

Την εκρηκτική κατάσταση συμπληρώνει η παραίτηση όλων των μελών της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα μέλη της Συγκλήτου παρέδωσαν στον πρύτανη του Ιδρύματος Θεοδόση Πελεγρίνη τις παραιτήσεις τους καταγγέλλοντας τις διαδικασίες με τις οποίες προχώρησε το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας, καθώς και τις απειλές περί εισόδου της Αστυνομίας στα κτίρια του Ιδρύματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα