Σε… ελεύθερη πτώση είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ)

Σε… ελεύθερη πτώση είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), όσο και εάν ο υπουργός Υγείας υποστηρίζει πως είναι «όρθιο», όπως χαρακτηριστικά τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2017. Οι καταγγελίες για δυσλειτουργίες στη δημόσια Υγεία δεν έχουν τέλος.

Σε τροποποίηση ή διακοπή της αγωγής για υψηλή χοληστερίνη αναγκάζονται ασθενείς λόγω υψηλού κόστους συμμετοχής στα φάρμακα, σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ).

Την ίδια στιγμή, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων

Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει διαρροή επικίνδυνων αερίων στα εργαστήρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και… σκουπιδοσακούλες αντί υποσέντονων σε νοσοκομείο της Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι το προσωπικό των εργαστηρίων στο Νοσοκομείο Λάρισας αισθάνεται δυσφορία στο χώρο του ανοσολογικού εργαστηρίου από διαρροή αερίου και δίνει παραδείγματα. «Μία υπάλληλος με έντονη δυσφορία επισκέφθηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου δύο φορές. Τη δεύτερη φορά κρίθηκε σοβαρή η κατάστασή της και παρέμεινε στη Βραχεία Νοσηλεία. Στη συνέχεια εισήχθη στην Παθολογική Κλινική για νοσηλεία. Τις επόμενες ημέρες, πάλι στο χώρο του ανοσολογικού εργαστηρίου, υπήρξε δεύτερο συμβάν λόγω διαρροής αερίου. Τρεις υπάλληλοι αισθάνθηκαν έντονη δυσφορία και επισκέφθηκαν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου. Κρίθηκε σοβαρή η κατάσταση μιας υπαλλήλου και εισήχθη για νοσηλεία στην Παθολογική Κλινική».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, μετά από λίγες ημέρες υπήρξαν ακόμη δύο περιστατικά και μετά από πίεση των εργαζομένων η διοίκηση κάλεσε ειδικό εξωτερικό συνεργείο για έλεγχο που συνέλεξε δείγματα και τα αποτελέσματα αναμένονται εντός ένα μήνα. Περιστατικά έντονης δυσφορίας και τάσης για εμετό παρατηρήθηκαν, επίσης, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και η ΠΟΕΔΗΝ, στο χώρο του αξονικού τομογράφου, στο εργαστήριο Φαρμακολογίας, στο Αιματολογικό, στο Ακτινοδιαγνωστικό και στο Βιοχημικό.

Η ΠΟΕΔΗΝ προέβη και σε μια ακόμη καταγγελία, που αφορά σε νοσοκομείο της Αττικής (χωρίς να αναφέρει ποιο), σύμφωνα με την οποία την περασμένη εβδομάδα στα κρεβάτια των ασθενών στη ΜΕΘ έστρωναν σακούλες σκουπιδιών αντί για υποσέντονα.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στη δημόσια Υγεία, πραγματοποιούν αύριο στάση εργασίας (10.00-15.00).

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα