Σαμαράς και Τσίπρας συμφώνησαν για τον ρόλο του καθενός

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησαν σήμερα που …διαφωνούν, αλλά ταυτόχρονα μοίρασαν και τους ρόλους στη νέα εποχή που ανατέλλει πλέον για την Ελλάδα. Ο Σαμαράς

Πρωθυπουργός, ο Τσίπρας Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και το ΠΑΣΑΟΚ στην γωνία και στο ένα πόδι – όπως και να το κάνουμε αυτό είναι μια εντελώς άλλη πολιτική σκηνή

Αυτό είναι το βασικό πολιτικό μήνυμα από την σημερινή συνάντησή τους μετά την ανάληψη της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης από τον Αντώνη Σαμαρά. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται αμείωτες στο παρασκήνιο οι προσπάθειες των διαπλεκομένων συμφερόντων να εμποδίσουν την πρωθυπουργοποίηση Σαμαρά, δυστυχώς με την εμπλοκή των γνωστών και μην εξαιρετέων φερέλπιδων πρωθυπουργών από την Κεντροδεξιά – με μειωμένες στο ελάχιστο όμως ελπίδες πλέον μετά το χθεσινό αποτέλεσμα.

«Τηρούμε τη συμφωνία και ταυτόχρονα ζητούμε το αυτονόητο, δηλαδή να υπάρξουν πολιτικές τέτοιες οι οποίες μέσα από την ανάπτυξη θα δώσουν το δικαίωμα της ανάσας και της ελπίδας σε εκατομμύρια Έλληνες», δήλωσε  ο Αντώνης Σαμαράς μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης.

Η δήλωσή του ήλθε και ως απάντηση στις αναφορές του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο πρόεδρος της ΝΔ μετά την εκλογική νίκη του κόμματος δεν ανέφερε τον όρο επαναδιαπραγμάτευση.

«Πρέπει να γίνει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε: «Θέλω μόνο να σας πω ότι συνεχίζω την προσπάθεια. Έχει ανάγκη η χώρα να αποκτήσει άμεσα κυβέρνηση».

Την ανάγκη άμεσης συγκρότησης κυβέρνηση με πυρήνα τη Νέα Δημοκρατία υπογράμμισε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θα είμαστε αντίπαλοι με τον κ. Σαμαρά, γιατί έχουμε αντίπαλες στρατηγικές. Σε ό,τι αφορά όμως τις δυνατότητες που ανοίγονται από το αποτέλεσμα για μια καλή επαναδιαπραγμάτευση δεν θα είμαστε εμπόδιο», πρόσθεσε και σημείωσε ότι  ο ίδιος δεν θα παραλάβει διερευνητική εντολή για να μην δημιουργηθεί καμία καθυστέρηση στον σχηματισμό κυβέρνησης. 

«Οι σημαντικές δυνατότητες διαπραγμάτευσης που προκύπτουν από την εντολή του λαού μας στις 6 Μαίου και στις 17 Ιουνίου, που έστειλαν μήνυμα απόρριψης της λιτότητας δεν πρέπει να σπαταηθούν αλλά να αξιοποιηθούν. Η νέα κυβέρνηση πρέπει να πάει στις Βρυξέλλες με τον πήχυ ψηλά, εκεί που τον έθεσε η λαϊκή ετυμηγορία» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:  «Σεβόμαστε το αποτέλεσμα, το δίλημμα ήταν σαφές: κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ που θα καταργήσει το μνημόνιο ή κυβέρνηση με πυρήνα τη ΝΔ που θα συνεχίσει την ίδια πολιτική- ελπίζουμε αξιοποιώντας τις δυνατότες που της δίνει το αποτέλεσμα».

-Στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Πάνο Καμμένο στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα