Μπάχαλο στο ΠΑΣΟΚ

Μπάχαλο στο ΠΑΣΟΚ όπου άλλα στελέχη του λένε να μη συμμετάσχει το κόμμα σε κυβέρνηση υπό τη ΝΔ χωρίς να είναι μαζί και ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ άλλα έχουν αντίθετη άποψη. Διαμαντοπούλου και Νταλάρα έθεσαν ως προϋπόθεση για συνεργασία το «ναι» και από τον Αλέξη Τσίπρα ενώ ο Θ. Πάγκαλος

ζήτησε στήριξη της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Σαμαρά. Ο κ. Πάγκαλος είπε ότι «είναι αυτονόητο ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος γίνεται πρωθυπουργός».

Στην πρώτη του δήλωση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα. Ζήτησε δε να μη γίνουν διερευνητικές εντολές και να προχωρήσει ο Κ. Παπούλιας σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Έκανε σαφές τις προθέσεις του για τον σχηματισμό κυβέρνησης, λέγοντας πως ζητά μία κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης με τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Επιμένει δηλαδή στη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχει απορρίψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο δείχνοντας έτσι ότι δεν προτίθεται προς το παρόν να μετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος η χώρα από αύριο πρέπει να έχει κυβέρνηση ικανή να διεξαγάγει τη φάση των διαπραγματεύσεων και να οδηγήσει τη χώρα σε καλύτερο σημείο.

Προανήγγειλε άμεσα πως θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανασύσταση της παράταξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα