Σάλος από αποκρουστικό βίντεο με Αμερικανούς πεζοναύτες

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Σαν να μην τους έφταναν τα δεκάδες σκάνδαλα βασανισμών κλπ. που πλήττουν τον αμερικανικό στρατό, τώρα οι αρμόδιοι του Πενταγώνου έχουν και ένα καινούργιο στα χέρια τους. Σάλος έχει δημιουργηθεί από την χθεσινή ανάρτηση στο YouTube (και αλλού), ενός βίντεο διάρκειας 40 δευτερολέπτων, στο οποίο φαίνονται τέσσερις Αμερικανοί πεζοναύτες να … ουρούν επάνω στα πτώματα κάποιων Ταλιμπάν, που μόλις έχουν σκοτωθεί.

Μάλιστα, οι πεζοναύτες αστειεύονται μεταξύ τους, με έναν από αυτούς να ακούγεται να λέει, την ώρα που ουρεί, «καλή σου μέρα φιλαράκο..».

Αν το βίντεο, το οποίο ερευνάται από τις αμερικανικές στρατιωτικές αρχές, αποδειχθεί πραγματικό, τότε σύμφωνα με την εκπρόσωπο των πεζοναυτών, η αποτρόπαια πράξη που δείχνει, θεωρείται «έγκλημα πολέμου».

Όπως είπε η εκπρόσωπος: «Ακόμη δεν μπορέσαμε να επαληθεύσουμε την προέλευση ή την γνησιότητα του συγκεκριμένου βίντεο, αλλά αυτά που δείχνει δεν έχουν σχέση με τις αξίες μας, και σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τον χαρακτήρα των πεζοναυτών. Η υπόθεση ερευνάται, και οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν. Προς το παρόν προσπαθούμε να εντοπίσουμε τους συγκεκριμένους πεζοναύτες, και μόλις έχουμε νεότερες πληροφορίες, θα σας ενημερώσουμε».

S.A.-TMZ, CNN

Keywords
Τυχαία Θέματα