Ποιοί προωθούν αγορές γερμανικών όπλων με αντάλλαγμα την ..δόση;

Για τις πιέσεις της Γερμανίας προκειμένου η Ελλάδα να αγοράσει γερμανικά όπλα με αντάλλαγμα την επόμενη …δόση έχουμε ήδη γράψει. Διαβάστε τώρα και ένα αποκαλυπτικό παρασκήνιο που δημοσιεύει η Zeit Online:

Ένας άνδρας μπαινοβγαίνει στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας, και στο μυαλό του διαρκώς υπολογίζει τις τελευταίες επιθυμίες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων: 60 αεροσκάφη Eurofighter αξίας €2.9 δισ, γαλλικές φρεγάτες

€4 δισ, και περιπολικά σκάφη για €400 σχεδόν εκατομμύρια.

Αυτό είναι περίπου το κόστος του εκσυγχρονισμού του ελληνικού πολεμικού ναυτικού και της αεροπορίας. Θα πρέπει βέβαια να συμπεριλάβουμε και τα απαραίτητα για τα άρματα Leopard πυρομαχικά, όπως και την ανάγκη αντικατάστασης δυο ελικοπτέρων τύπου Apache. Και τέλος, ας μη ξεχνάμε πως οι Έλληνες θέλουν και μερικά γερμανικά υποβρύχια, συνολικού κόστους περίπου €2 δισ.

Τα παραπάνω στοιχεία ακούγονται παράλογα. Μια χώρα στη κόψη του ξυραφιού, έτοιμη να χρεοκοπήσει, που την στηρίζουν τεχνητά τα χρήματα της ΕΕ, θέλει να κάνει μαζικές αγορές όπλων;

Τον άνδρα αυτόν τον βλέπουμε συνεχώς σε φωτογραφίες δίπλα στον Έλληνα υπουργό Άμυνας, και σε στρατηγούς, και συνήθως μιλάει τηλεφωνικά μαζί τους. Είναι κάποιος που ξέρει καλά τα κόλπα. Κατά την άποψή του, οι αγορές αυτές δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Όμως, όπως λέει, αυτό θα αλλάξει σύντομα: «Αν η Ελλάδα εισπράξει και την επόμενη δόση του δανείου τον ερχόμενο Μάρτιο, περίπου €80 δισ, θα υπάρξει ευκαιρία για την υπογραφή νέων συμφωνιών αγοράς όπλων…».

Πραγματικά εντυπωσιακό! Το αν η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ, ή θα επιστρέψει στην δραχμή, θα αποφασιστεί την Άνοιξη. Την ίδια ώρα που συζητιούνται οι αγορές οπλικών συστημάτων, οι γιατροί των νοσοκομείων απεργούν, το ίδιο και οι οδηγοί λεωφορείων, στα σχολεία δεν υπάρχουν βιβλία, και χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι διαδηλώνουν επειδή απολύθηκαν.

Το τελευταίο πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζει η νέα ελληνική κυβέρνηση, δεν έχει αφήσει αλώβητο κανέναν σχεδόν Έλληνα. Εκτός βέβαια, κι αν εργάζεται στον στρατό, ή στην πολεμική βιομηχανία.

Το 2010, οι ελληνικές στρατιωτικές δαπάνες ήταν σχεδόν €7 δισ. Το 3% δηλαδή της συνολικής ελληνικής οικονομικής παραγωγής, και ένα ποσοστό που μέσα στο ΝΑΤΟ, το ξεπερνά μόνο η Αμερική.

Το 2011, οι δαπάνες αυτές μειώθηκαν κατά €500 εκατομμύρια. Αυτό όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, απλά σημαίνει ότι οι δαπάνες αυτές θα αυξηθούν κατακόρυφα στο μέλλον.

Ελάχιστοι είναι οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας που θέλουν την διακοπή του προγράμματος εξοπλισμού της. Ένας απ αυτούς είναι ο αρχηγός των Πράσινων του ευρωκοινοβουλίου Daniel Cohn-Bendit, ο οποίος βλέπει να κρύβονται οικονομικά συμφέροντα πίσω από αυτήν την ευρωπαϊκή διστακτικότητα.

Ο μεγάλος κερδισμένος από τις αγορές όπλων της Ελλάδας, δεν είναι άλλος από τον υπέρμαχο των περικοπών, την Γερμανία!

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία, οι Έλληνες και οι Πορτογάλοι (που επίσης κινδυνεύουν με πτώχευση) αποτελούν τους καλύτερους πελάτες των γερμανικών οπλικών συ

Keywords
Τυχαία Θέματα