Στο Μαρακανά ...είδαν και οι τυφλοί

22:43 6/7/2014 - Πηγή: Antinews

Αυτό το Μουντιάλ το βλέπουν ΟΛΟΙ. Κι όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι. Ακόμη και οι τυφλοί. Ναι καλά διαβάσατε. Χάρις τη νέα πρωτοποριακή υπηρεσία που εφάρμοσε η FIFA στο μεγαλύτερο γήπεδο της Βραζιλίας το Μαρακανά τους αγώνες που διεξάγονται εκεί μπορούν και τους παρακολουθούν και οι φίλαθλοι που έχουν χάσει την όρασή τους.

Για μάτια τους έχουν του δυο ειδικούς σχολιαστές της διοργάνωσης οι οποίοι έχουν αναλάβει να κάνουν την ειδική περιγραφή της αναμέτρησης

την οποία ακούνε οι τυφλοί φίλαθλοι μέσω μιας συγκεκριμένης συχνότητας που εκπέμπει μόνο εντός του γηπέδου απευθείας στα κινητά τηλέφωνα και λειτουργεί με την μορφή ραδιοφώνου.

Οι σχολιαστές περιγράφουν με μεγάλη ακρίβεια ότι συμβαίνει μέσα στο γήπεδο και στις εξέδρες, ενώ την ίδια στιγμή οι τυφλοί φίλαθλοι ακούνε τους ήχους όπως ο υπόλοιπος κόσμος. Χιλιάδες άνθρωποι που δεν έχουν την όρασή τους παρακολούθησαν τα παιχνίδια στο Μαρακανά και έμειναν κατενθουσιασμένοι από την νέα αυτή υπηρεσία. «Είναι πολύ καλύτερο από μια ραδιοφωνική περιγραφή» αναφέρει ένας από τους τυχερούς που έζησε την εμπειρία.

Στην Βραζιλία των 200 εκατομμυρίων υπάρχουν περίπου 6.5 εκ άνθρωποι με μεγάλα προβλήματα όρασης και ήδη οι αρχές σκέφτονται σοβαρά να εφαρμόσουν και στα πρωταθλήματα τους την ξεχωριστή υπηρεσία

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα