Προτείνεται επίδομα …ανθυγιεινής εργασίας για τον πρόεδρο της προανακριτικής

Σε μια Βουλή των 300 βουλευτών αλλά και σε ένα πολιτικό σκηνικό των εκατοντάδων πολιτικών, καλό είναι κάποιος να ξεχωρίζει. Με τη δουλειά του, το ήθος του, τις απόψεις του, την ευρυμάθειά του και το σεβασμό του σε φίλους και πολιτικούς αντιπάλους.

Τέτοιοι πολιτικοί πέρασαν πολλοί κι έμειναν στην ιστορία γιατί ακριβώς δεν προκαλούσαν την κοινή γνώμη και δεν έγιναν μαϊντανοί στα τηλεπαράθυρα φωνάζοντας, βρίζοντας και κάνοντας φασαρία απλά για λίγα λεπτά δημοσιότητας. Και ψήφους φυσικά διότι αυτό που προκαλεί θόρυβο

είναι αυτό που θέλγει τους πολίτες, δυστυχώς.

Στην τηλεοπτική δημοκρατία που ζούμε, λοιπόν, δε θα μπορούσε να μην επηρεαστεί και η πολιτική σκηνή που εσχάτως μοιάζει με θέατρο σκιών ή ακόμη καλύτερα επιθεώρηση με κακούς ηθοποιούς.

Ποιος θα φωνάξει περισσότερο, ποιος θα προλάβει να πει την ατάκα που θα παίξει στην τηλεόραση και τα social media για να πουν όλοι πόσο έξυπνος και εύστροφος είναι. Η Βουλή έχει μετατραπεί σε αρένα ή μάλλον ένα μεγάλο τηλεπαράθυρο όπου το ρόλο του συντονιστή προσπαθούν να αναλάβουν ο πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι της Βουλής. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και στις κοινοβουλευτικές επιτροπές όπου επίσης γίνεται ο κακός χαμός που οδηγεί ακόμη πιο χαμηλά το πολιτικό σύστημα.

Και ήρθε η Προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ και τον κ. Παπακωνσταντίνου. Σοβαρή υπόθεση που χρήζει ενδελεχούς έρευνας μπας και βγει κάποιο αποτέλεσμα. Κι όμως, και στην περίπτωση αυτή τα κόμματα αποφάσισαν να λειτουργήσουν με όρους τηλεοπτικής δημοκρατίας. Επέλεξαν τους πιο φασαριόζους, αυτούς που θα πουν τη μια ατάκα πάνω στην άλλη, που θα δημιουργήσουν μπάχαλο και θα στρέψουν τα φώτα των προβολέων. Αντί της ουσίας έχουμε να δούμε τον επόμενο μήνα σκληρές μάχες στην τηλεοπτική-κοινοβουλευτική αρένα.

Και μάλλον ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρ. Μαρκογιαννάκης, θα πρέπει να πάρει επίδομα ανθυγιεινής εργασίας προκειμένου να μπει στο λάκκο με τα θηρία.

Όμως, όπως γράφαμε στην αρχή κάποιοι θέλουν να ξεχωρίζουν, κι όχι για τη σκληρή δουλειά και την ευγένειά τους. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η νεόκοπη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου τέκνο του πρώην προέδρου του Συνασπισμού, Νίκου Κωνσταντόπουλου. Με ύφος χιλίων καρδιναλίων που απορεί κανείς από πού το αντλεί, από την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης έβγαλε όλα τα κακά χούγια που έχει επιδείξει τους τελευταίους μήνες.

Αγένεια, τσαμπουκάς, κανένας σεβασμός στο προεδρείο ή τους συναδέλφους, καχυποψία και τελικά όλο το «πακέτο» που χρησιμοποιεί όπου βρίσκεται προκειμένου να τα κάνει μπάχαλο. Μέχρι και ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο… Κασιδιάρης μοιάζουν με αρνάκια μπροστά στη … Πασιονάρια του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχείς διακοπές, αγορεύσεις χωρίς ουσία, κατηγορίες κατά πάντων. Μέχρι και με τους πρακτικογράφους τα έβαλε και ζήτησε να μάθει ποιοι τους επέλεξαν, ποιοι είναι, πώς τους λένε κ.λπ. Μάλιστα, μαζί με τον Κασιδιάρη, σε μια ιδιότυπη συμμαχία ζήτησαν τηλεοπτικές κάμερες να καταγράφουν τις αντιδράσεις των μαρτύρων που θα κληθούν. Πώς αντιδρούν, αν ιδρώνουν, πώς απαντούν. Ένας Μεγάλος Αδελφός δηλαδή που θυμίζει άλλα καθεστώτα και σε καμιά περίπτωση το ήθος και το ύφος της Αριστεράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα