Στον εισαγγελέα η υπόθεση Παπαντωνίου

Η πρώτη σοβαρή εμπλοκή με τη δικαιοσύνη, ήρθε για τον πρώην υπουργό Οικονομίας και Άμυνας, Γιάννο Παπαντωνίου. Η Βουλή στέλνει τον άλλοτε τσάρο (το έχει η θέση φαίνεται) στην τακτική δικαιοσύνη η οποία θα ερευνήσει την υπόθεση της μη δήλωσης στο πόθεν έσχες του 1,3 εκατ. ευρώ που είχε καταθέσει η σύζυγος του στην Ελβετία και που βρέθηκε στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Παπαντωνίου, μετά την αποκάλυψη πως το όνομα της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ είχε υποπέσει

σε μία σειρά αντιφάσεων. Πρώτα είχε δηλώσει πως πρόκειται για συνωνυμία και στη συνέχεια έκανε στροφή 180 μοιρών. Δήλωσε πως τα χρήματα υπάρχουν μεν αλλά είναι του πρώην συζύγου της κ. Κουράκου, Θεόδωρου Ουσταμπασίδη, εμπόρου ανταλλακτικών αυτοκινήτων στο επάγγελμα.

Ο εισαγγελέας θα ερευνήσει τώρα αν πράγματι τα λεφτά δικαιολογούνται και γιατί δεν τα δήλωσε ο κ. Παπαντωνίου. Η υπόθεση μπορεί να είναι πλημμέλημα, αν όμως αποδειχθεί ότι δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει τότε ο πρώην υπουργός θα μπλέξει πολύ άσχημα.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο κ. Παπαντωνίου πάει στο Νταβός για να μιλήσει στο Φόρουμ ως σημαντικός οικονομολόγος. Σίγουρα τώρα δε θα πάει με καλή διάθεση.

Η κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών, εξέτασε και την περίπτωση της δήλωσης «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού της ΝΔ, Πέτρου Δούκα, ο οποίος το οικονομικό έτος 2010 εμφανίζεται να δηλώνει μειωμένες τις τραπεζικές του καταθέσεις κατά 1 εκ. ευρώ, χωρίς να εξηγεί την αιτία της μείωσης αυτής.

Ο κ. Δούκας επιμένει πως το ποσόν αυτό έχει επανακατατεθεί σε επενδυτικό λογαριασμό – κάτι που καταγράφεται στο πόθεν έσχες του. Παρότι η Επιτροπή εμφανίζεται να έχει πεισθεί για τις εξηγήσεις του κου Δούκα, ο φάκελός του θα σταλεί στον οικονομικό εισαγγελέα για την τελική του κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα