Προπομπός της «Νέας Ελλάδας» που θέλει ο Μητσοτάκης το «άδειασμα» στον Τραγάκη

18:58 5/9/2017 - Πηγή: Antinews

Σε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά πολιτικά ήθη, κίνηση προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας και τον τρόπο που είναι αποφασισμένος να κυβερνήσει.

Κι επιτέλους, για μια φορά η ΝΔ επέδειξε σπουδαία αντανακλαστικά μη επιτρέποντας να παίζουν με την προσπάθεια που γίνεται για μια νέα πολιτική σκηνή, με ήθος και αξιοκρατία.

Συγκεκριμένα,ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Τραγάκης,

εξέφρασε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την πρώτη πολιτική γραμμή και ανακοίνωσε ο ίδιος ότι στη θέση του υποψήφιος θα είναι ο γιος του. «Έχω πάρει ήδη την απόφασή µου, την οποία έχω γνωστοποιήσει στον πρόεδρο του κόμματος και την έχει αποδεχτεί.

Στις επόμενες εκλογές, υποψήφιος, αντί για μένα, στη Β’ Περιφέρεια Πειραιά -που με τίμησε από το 1974 και έτσι είμαι ο αρχαιότερος βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, έχοντας εκλεγεί 13 φορές- θα είναι ο γιος μου, Παναγιώτης, ο οποίος είναι διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός και έχει πέντε παιδιά.

Νομίζω ότι η μεγαλύτερη επιτυχία μου σε όλη αυτή τη διαδρομή δεν ήταν μέσω της πολιτικής, αλλά μέσω της οικογένειάς μου. Έχω μια οικογένεια πολύ δεμένη. Έχω και μια κόρη που έχει δύο παιδάκια».

Απίστευτα πράγματα. Ένας βουλευτής να δηλώνει ότι αποχωρεί και να ανακοινώνει ο ίδιος ότι διάδοχός του θα είναι ο γιος του, διαφημίζοντας την υποψηφιότητά του. Μη χάσει η Βενετιά βελόνι δηλαδή και ο Πειραιάς να μείνει χωρίς τον… Τραγάκη του.

Η ΝΔ άμεσα, και μόλις έγινε γνωστή η δήλωση αυτή ενημέρωσε ότι «με αφορμή πρόσφατη συνέντευξη του βουλευτή Β’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Τραγάκη, ο οποίος προεξόφλησε την υποψηφιότητα του γιου του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε ότι ο κ. Παναγιώτης Τραγάκης δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εθνικές εκλογές».
«Δεν θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας όποιος προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις του Προέδρου και των αρμοδίων οργάνων του Κόμματος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δηλαδή το αυτονόητο. Με ποιο δικαίωμα ένας βουλευτής, χωρίς να ρωτήσει το κόμμα του, προαναγγέλλει το ψηφοδέλτιο; Από πού κι ως που δηλαδή είναι κληρονομικό δικαίωμα η θέση σε ένα ψηφοδέλτιο και μάλιστα η προώθηση του υποψηφίου από τον ίδιο του τον πατέρα, νυν βουλευτή;

Τότε όλοι αυτοί που συνέρρευσαν στην Ακαδημία Στελεχών της ΝΔ, όλοι όσοι θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα και σπεύδουν στο κόμμα τι είναι; Κορόιδα επειδή δεν έχουν πατέρα έναν… Τραγάκη;

Έλεος με τους τράγους της πολιτικής και τους κάθε λογής Τραγάκηδες που θέλουν να κάνουν το κόμμα αιώνια δικό τους. Όποιος αξίζει ας το αποδείξει. Αν ο γιος του είναι ικανότατος και σωστός ας γράψει πρώτα ένσημα στον πολιτικό και επαγγελματικό στίβο και μετά ας διεκδικήσει αυτό που του αξίζει.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα