Που το πάει ο κ. Τσίπρας;

Όπως μας έχει διαβεβαιώσει ο Αλέξης Τσίπρας, το κόμμα του δεν είναι εναντίον του ευρώ και δεν πρόκειται να βγάλει την Ελλάδα από την ΕΕ. Λέει ότι θα πάει να επαναδιαπραγματευτεί το άθλιο Μνημόνιο και θα το αλλάξει υπέρ των Ελλήνων. Και μπράβο του, αυτά θέλει ο λαός, αυτά πρέπει να γίνουν, ασχέτως αν υπάρχουν και οι σκληρές συνιστώσες

που θέλουν να επικρατήσει το χάος κι όποιος αντέξει.

Ωστόσο, για να καταγγείλεις το Μνημόνιο, να βρεις ένα τρόπο να αλλάξεις τα δεδομένα, να αντιστρέψεις το παιχνίδι υπέρ της Ελλάδας χωρίς αυτή να βγει από την ΕΕ, προϋποθέτει δύο αντισυμβαλλόμενους. Από την μια η ελληνική κυβέρνηση κι από την άλλη η ευρωπαϊκή πλευρά που θα καθίσουν στο τραπέζι να βρουν τη λύση. Ακόμη κι αν ο Τσίπρας είναι κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει όσα υπόσχεται και οι Ευρωπαίοι να τα βάλουν κάτω και να δουν τι τους συμφέρει.

Ωστόσο, μετά τη σφοδρή προσωπική επίθεση του Τσίπρα στον Ολάντ και τα απανωτά καρφιά κατά της Μέρκελ, η Ελλάδα -αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και κάνει κυβέρνηση- χάνει όλους τους συνομιλητές της. Χάνει την όποια ελπίδα έχει να υπάρξουν αλλαγές λόγω Ολάντ, χάνει και τη Μέρκελ και μαζί με αυτούς χάνει και όλους τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Επομένως, ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός με ποιον θα κάτσει να μιλήσει; Με ποιον θα διαπραγματευτεί ένα άλλο τρόπο επίλυσης των ελληνικών προβλημάτων; Ο Ολάντ, που πριν μερικές ημέρες ήταν και για τους Συριζαίου σημείο αναφοράς, πώς θα κάτσει να ακούσει τις ιδέες του κ. Τσίπρα;

Προφανώς ο… Αλέξης δεν είναι ανόητος, δεν έκανε καμιά γκάφα. Η επίθεση που εξαπέλυσε είχε στόχο. Κι αυτός ο στόχος του είναι το όραμά του για την Ελλάδα. Μια χώρα εκτός της Ευρώπης που θα παίρνει πετρέλαιο από τον Τσάβες, που θα δανείζεται πιθανότατα από τη Νικαράγουα, που θα εισάγει τρόφιμα από την Κούβα.

Γιατί Ρώσοι και Κινέζοι μην περιμένει να τον βοηθήσουν, είναι πιο καπιταλιστές από πολλούς άλλους. Ο ΣΥΡΙΖΑ οραματίζεται μια Ελλάδα εκτός της Ευρώπης, πιθανότατα στα πρότυπα της Βουλγαρίας και της Αλβανίας με τον κόσμο να επιστρέφει στα χωράφια του και να τρώει ότι βγάζει. Που οι μισοί θα γίνουν μετανάστες και οικιακοί βοηθοί σε άλλες χώρες και οι υπόλοιποι θα λένε το ψωμί ψωμάκι.

Είναι η πολιτική που ενστερνίζεται και το ΚΚΕ μόνο που αυτό έχει την αυθεντική κόπια ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γιαλατζί.

Αν αυτή την Ελλάδα θέλει ο κ. Τσίπρας με γειά του με χαρά του. Εμείς όμως θέλουμε άλλη χώρα, κι όχι την αναγέννηση του αν-ύπαρκτου σοσιαλισμού.

Οι δηλώσεις Τσίπρα στην Ευρώπη έκαναν ζημιά στην Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην το καταλαβαίνει αφού έχει άλλους στόχους. Εμείς, όμως, το αντιλαμβανόμαστε καλύτερα. Μια μικρή χώρα είμαστε, χωρίς τους άλλους δε μπορούμε να επιβιώσουμε. Αργά ή γρήγορα θα γίνουμε Αλβανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα