Το ΔΝΤ κάνει αλλαγή τον Τόμσεν και «βάζει» τον Φλάναγκαν

Προς αποχώρηση από τη θέση του επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα φαίνεται να οδεύει ο Πόουλ Τόμσεν, ο οποίος αποτελεί «κόκκινο πανί» για τις περισσότερες πολιτικές δυνάμεις στη χώρα μας, ενώ έχει δεχθεί έντονη κριτική και από τις Βρυξέλλες για τις άστοχες προβλέψεις του σε σχέση με τα ελληνικά δημοσιονομικά μεγέθη.

Ένα μήνα μετά τις διαρροές που έφεραν ως αντικαταστάτη του κ. Τόμσεν

στην Αθήνα τον νυν επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Πορτογαλία, Αιθίοπα Αμπέμπε Αέμρο Σελασιέ, χθες είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες υπεύθυνος του Ταμείου για τη χώρα μας αναλαμβάνει ο Μαρκ Φλάναγκαν, μέλος της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του ΔΝΤ και αναπληρωτής του κ. Τόμσεν στην αποστολή για την Ελλάδα, με εμπειρία στη χώρα μας από τα τέλη του 2010.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Ελεύθερου Τύπου», εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε ότι «για την ώρα δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης μελών της αποστολής του Ταμείου στην Αθήνα», αφήνοντας έτσι ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για το εγγύς μέλλον. Σημειωτέον, πάντως, ότι σε ανάλυση στην ιστοσελίδα του ΔΝΤ για την κρίση στην ευρωζώνη με ημερομηνία 24/4/2012 ο κ. Φλάναγκαν αναφέρεται (εκ παραδρομής;) ως «επικεφαλής της αποστολής στην Ελλάδα».

Εσείς θυμηθείτε τι γράφαμε:

Ο Τόμσεν να πάρει το Μνημόνιο και να φύγει!

Το πρόγραμμα του Τόμσεν είναι για τα μπάζα

Keywords
Τυχαία Θέματα