Που θα βρει τα λεφτά ο ΣΥΡΙΖΑ;

Είναι πολύ ωραίο να ακούς τον Λαφαζάνη και τον Τσίπρα να μιλάνε για οικονομία. Ο ένας είπε χθες ότι θα καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια νύχτα το μνημόνιο και όλους τους εφαρμοστικούς νόμους.

Ο δε άλλος, μιλώντας στο κομματικό ακροατήριό του επανέλαβε ότι θα κουρέψει το χρέος. Είναι καλό και

ψυχοθεραπευτικό να τους ακούς, όμως, δεν είναι η ώρα για αφορισμούς. Ας μιλήσουμε με νούμερα ώστε να αποκαλυφθούν τα… νούμερα που θέλουν να κυβερνήσουν.

Γίνονται λοιπόν εκλογές τέλη Μαρτίου, ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει πρώτος, σχηματίζει κυβέρνηση μόνος ή με τους ψεκασμένους και ετοιμάζει το αριστερό του πρόγραμμα. Όμως, εκεί γύρω στην Άνοιξη η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει ομόλογα που λήγουν ύψους 10 δις ευρώ περίπου. Και σ΄αυτά πρέπει να προστεθούν 11-12 ή κατ’ άλλους 18 δις ευρώ που είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που θα εφαρμόσει.

Επίσης, υπάρχει ένα χρηματοδοτικό κενό που υπολογίζεται στη διετία περί τα 27 δις ευρώ. Επομένως στην επόμενη διετία θα χρειαστούν πάνω από 50 δις ευρώ τα οποία ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να τα προϋπολογίσει. Που θα τα βρει; Αφού ο Λαφαζάνης αμέσως μετά τις δηλώσεις στο Ζάππειο θα βγει και θα σκίσει το μνημόνιο. Θα καταργήσει τους εφαρμοστικούς νόμους και θα στείλει στο διάλογο τους άθλιους τροικανούς.

Που θα βρει λοιπόν αυτά τα λεφτά ο ΣΥΡΙΖΑ που υπολογίζεται σχεδόν στο 1/3 του ελληνικού ΑΕΠ; Που θα βρει να πληρώσει τα ομόλογα ώστε αυτά να μη «σκάσουν» και θεωρηθεί χρεοκοπία; Λεφτά από τους άθλιους της Ευρώπης και του ΔΝΤ δεν θα δεχθεί. Είναι… βρόμικα τα λεφτά τους. Άρα θα πρέπει να καταφύγει σε εσωτερικό δανεισμό. Για παράδειγμα βγάζοντας ομόλογα εθνικής σωτηρίας, όμως, ποιος Έλληνας είναι τόσο κορόιδο ώστε να αγοράσει;

Μήπως θα κάνει κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών; Μήπως πάει σε νέο γύρο φορολογικών επιβαρύνσεων;

«θα κουρέψουμε το χρέος και θα εξοικονομήσουμε λεφτά», διατείνονται στην Κουμουνδούρου. Κι εμείς μαζί σας γατάκια μόνο που για να κουρευτεί θα πρέπει να συναινέσουν και οι δανειστές, αυτά τα κορόιδα που ο Έλληνας τους έπιασε ξανά… κότσο. Να συνεδριάσουν τα κοινοβούλια όλων των χωρών και να πουν: «Άντε βρε ελληνόπουλα κλεφτόπουλα. Επειδή είστε μάγκες και έχετε και ωραίες γκόμενες, σας το χαρίζουμε το χρέος».

Αστεία πράγματα, αυτά δε γίνονται ούτε στον Άρη. Άρα, ο μοναδικός τρόπος για να βρεθεί το χρήμα είναι να το πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ από τον ελληνικό λαό. Πώς; Με φόρους, με αναγκαστική δήμευση καταθέσεων και με ότι άλλο φαντάζεται ο αρρωστημένος νους τους.

Τα νούμερα είναι αμείλικτα και κανείς δεν τα βάζει μαζί τους, ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως, ποια είναι η μοναδική διέξοδος; Ο Λαφαζάνης να φορέσει τη φόρμα του Ιωάννη Μελισσανίδη και ο Τσίπρας του Ταμπάκη και να ξεκινήσουν τις κολοτούμπες εδάφους και μονόζυγου. Κατ’ ευθείαν για ολυμπιακό μετάλλιο θα είναι.

Μην ξεχνάμε: Υπάρχει και η άλλη λύση. Άτακτη χρεοκοπία, έξοδος από το ευρώ, επιστροφή στη δραχμή και… la vita e bella.

Όλα αυτά είναι προσεχώς στην ταινία… πορνό για ανήλικους κάτω των 18 ετών που θα δούμε σύντομα. Μην ανησυχείτε. Θα έχετε όλο το Πάσχα να το σκεφτείτε καλά. Άλλωστε, αρνί δύσκολα θα σουβλίσετε. Άλλωστε, τα άτιμα έρχονται κατ’ ευθείαν από τη Βουλγαρία. Μπορεί και να μας λυπηθούν και να μας τα δώσουν τζάμπα. Αφού θα έχουμε γίνει Βούλγαροι.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα