Άδωνις: Δεν θα μακροημερεύσει η κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στην Βόρεια Ελλάδα, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε χθες, την Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκε με στελέχη, φίλους και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης

ο κ. Γεωργιάδης μεταξύ άλλων δήλωσε:

Για την ανασύνταξη της Νέας Δημοκρατίας

«Δεν θα μακροημερεύσει και πολύ να ξέρετε η κυβέρνηση αυτή. Για αυτό η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι έτοιμη, οργανωμένη, ισχυρή, συντεταγμένη για να μπορεί να καταθέσει πειστική εναλλακτική πρόταση. Τόσο πειστική εναλλακτική κυβερνητική πρόταση ώστε μόλις πάρουμε το τιμόνι να πάμε γρήγορα να κάνουμε αυτά που πρέπει.

Εγώ δεν κατεβαίνω με την αποκλειστική φιλοδοξία να είμαι Πρόεδρος, δεν λέω ότι είμαι ο σωτήρας της Ελλάδος. Μπορεί να αποφασίσετε ότι δεν πρέπει να είμαι εγώ ο Πρόεδρος. Λέω όμως ότι η Ελλάδα για να σωθεί πρέπει οπωσδήποτε η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να μην διστάσει να κάνει γρήγορα αυτά που πρέπει».

Για το πώς θα βγει η Ελλάδα από το μνημόνιο

«Πρέπει να κάνουμε όλες τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που δεν έχουν γίνει, πρέπει να κάνουμε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις που δεν έχουν γίνει και πρέπει να μειώσουμε τους φόρους κατά 50% μειώνοντας τις κρατικές δαπάνες εκεί που πρέπει να γίνουν. Μόνο έτσι θα μπορέσει να επιστρέψουν χρήματα στην Ελλάδα, να ξεκινήσουν θέσεις εργασίας, να αντιστραφεί ο κύκλος, να καθίσουν τα παιδιά μας εδώ και να μην τα χάνουμε, για να βρουν δουλειά έξω. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε τις συντάξεις αλλά και την οικονομία μας».

Για τον πολιτικό διάλογο με τους συνυποψηφίους που δεν έγινε

«Θα έχουμε πρόβλημα, όταν ένα κόμμα δεν συζητάει, δεν παράγει πολιτικό λόγο, δεν κάνει πολιτική ζύμωση, δεν κάνει πολιτικά στελέχη, δεν κάνει πολιτική μάχη, δεν μπορεί να μιλήσει στην κοινωνία. Εγώ θέλω μία Νέα Δημοκρατία που θα συζητάμε. Δεν φοβάμαι να συζητήσουμε. Και το να διαφωνήσουμε δεν είναι έγκλημα. Και στο σπίτι μας τσακωνόμαστε με τη γυναίκα μας ή τον αδερφό μας. Τι πάει να πει; Ότι τους κόβουμε την καλημέρα; Είναι δείγμα μεγάλου πολιτικού φόβου να μην μπορούμε να συζητάμε».

Για τον κ. Τσίπρα

«Το απέδειξε ο άνθρωπος, δεν κάνει για αυτή τη δουλειά. Ο Τσίπρας έχει ανακηρυχθεί από το Πρακτορείο Reuters ο πιο επιζήμιος οικονομικά Πρωθυπουργός όλων των κρατών όλων των εποχών. Γιατί μέτρησε το Reuters πόσο ζημιά έκανε στο κράτος σε πόσο χρόνο. Κάθε μέρα με Τσίπρα είναι 700, 800 εκατομμύρια ζημιά την ημέρα. Για τέτοια ζημιά μιλάμε».

Για τους διοικητές των νοσοκομείων

«Ήρθε ο Τσίπρας, έκανε μια επιτροπή -δεν θα μιλήσω για την επιτροπή γιατί εγώ ως πρώην Υπουργός Υγείας ξέρω και τα πρόσωπα που μπήκαν και μπορώ να έχω πλήρη εικόνα περί τίνος πρόκειται-, είδαν τον καθέναν 5 με 7 λεπτά και τους ξηλώσανε όλους. Αυτοί τώρα θα πάνε στα δικαστήρια και εσείς θα πηγαίνατε στη θέση τους. Έχουν ένα συμβόλαιο του ελληνικού δημοσίου στα χέρια τους, θα κερδίσουν όλους τους μισθούς που θα έπαιρναν αν δούλευαν μέχρι τελευταία ημέρα. Και θα πάρουν τους μισθούς αυτούς και με τόκο δικαστικό.

Ξέρετε ποιος θα τα πληρώσει; Ο κύριος Πολάκης νομίζετε; Αυτός ο κύριος βαρύμαγκας; Εμείς θα τα πληρώσουμε. Είναι οι κομμένες μας συντάξεις, η αύξηση του αγροτικού φόρου, η αύξηση προκαταβολής φόρου.

Φαντάζεστε να είχα μιλήσει έτσι εγώ στους δημοσιογράφους ως Υπουργός Υγείας τι θα είχε γίνει στην Ελλάδα; Τώρα είναι η πρώτη φορά Αριστερά, η δεύτερη φορά Αριστερά, η τρίτη φορά Αριστερά».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα