Ποιος θέλει να ανατρέψει τον Αλέξη... Μαδούρο;

Έκπληκτοι θα μείνουν όσοι δουν σήμερα το πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών», εφημερίδας ιδιαίτερα φίλα προσκείμενης στην κυβέρνηση. Ο τίτλος του πρώτου θέματος είναι «επιχείρηση Βενεζουέλα» και περιγράφεται κάποιο οργανωμένο σχέδιο να μετατραπεί η Ελλάδα σε Βενεζουέλα σε ό,τι αφορά την αντίδραση του κόσμου για τη σκληρή λιτότητα.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι κάποιοι κύκλοι από την αντιπολίτευση, καναλάρχες και όχι μόνο, σχεδιάζουν να φέρουν στην Ελλάδα

τη σύζυγο του έγκλειστου ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, την Λίλιαν Τίντορι. Λέει επίσης ότι σχεδιάζεται η εκμετάλλευση επικοινωνιακά της κατάστασης στη χώρα του Τσάβες ώστε να δει ο κόσμος πώς θα γίνει η Ελλάδα και να αντιδράσει κατά της… λαοπρόβλητης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Είναι, λέει η εφημερίδα το ίδιο σχέδιο που χρησιμοποιεί και ο Ραχόι για να ανακόψει τους Podemos στην Ισπανία.

Αν συμβαίνουν όλα αυτά τότε έχουμε να κάνουμε με μια επιχείρηση «αποκαθήλωσης» της Δημοκρατίας. Μια επικίνδυνη εκτροπή από το Σύνταγμα που ευτυχώς και υπάρχει η καλή εφημερίδα για να μας προειδοποιήσει. Να έχουμε βρε αδερφέ τα μάτια μας και τ’ αυτιά μας ανοικτά μη τυχόν και πάνε να μας πουλήσουν κανένα παραμύθι και το φάμε και διώξουμε τον Τσίπρα.

Αν όμως δεν συμβαίνει τίποτε απ’ όλα αυτά, αν δηλαδή δεν υπάρχει κανένα είδος συνωμοσίας και καμιά προσπάθεια εκτροπής της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης της Ελλάδας τότε έχουμε να κάνουμε με ένα οργανωμένο σχέδιο του Μαξίμου και ορισμένων «σιτιζόμενων» από το «καθεστώς Τσίπρα» δημοσιογράφων.

Διότι γίνεται το εξής απίθανο στην υπόθεση αυτή. Αντί να καταδικαστεί ο… εκλεγμένος δικτάτορας Μαδούρο που έχει μετατρέψει τη χώρα του σε Μπιάφρα, επιχειρείται να αποδομηθεί η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας. Να θυμίσουμε ότι μόλις πριν από μερικούς μήνες η αντιπολίτευση με επικεφαλής την Τίντορι και βεβαίως τον φυλακισμένο άνδρα της Λεοπόλδο Λόπες (ο οποίος από την «Εφημερίδα των Συντακτών» χαρακτηρίζεται αλαζονικός και εκδικητικός) νίκησε στις βουλευτικές εκλογές με μεγάλη διαφορά καθώς οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο την… επανάσταση των Τσαβιστών. Και δεν είχαν γίνει τα όσα τραγικά βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες με τον κόσμο στις ουρές για μια κονσέρβα.

Αλλά να ρωτήσουμε και κάτι ακόμη. Γιατί ένας ηγέτης της αντιπολίτευσης να είναι έγκλειστος; Σκότωσε κανέναν; Έκλεψε; Όχι. Το δικαστήριο που έγινε τον καταδίκασε σε 14 χρόνια φυλάκιση για «υποκίνηση βίας» με αφορμή τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έγιναν τότε. Ανεξαρτήτως αν είναι καλός ή κακός ο Λόπες, αν στηρίζεται ή όχι από τις ΗΠΑ ή αν είναι «γαλαζοαίματος» ή πλούσιος, μήπως η πολιτική αντιπαράθεση σε μια δημοκρατική χώρα γίνεται στα κοινοβούλια και τους δρόμους κι όχι από τις φυλακές;

Ρωτάμε κάτι τέτοιο γιατί θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι αν γίνουν και στην Ελλάδα ταραχές κατά του ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως θα μπορούσαν να πάνε φυλακή οι ηγέτες της αντιπολίτευσης προς γνώση και συμμόρφωση.

Από την άλλη, ευτυχώς που η πληροφόρηση είναι ελεύθερη ακόμη στην Ελλάδα ή υπάρχει το διαδίκτυο και τα δορυφορικά κανάλια ώστε να μπορεί να μάθει κανείς τι γίνεται στη χώρα του Τσάβες. Ο Μαδούρο έχει μετατραπεί σε δικτάτορα, έχει οδηγήσει το λαό του στην εξαθλίωση, είναι στους δρόμους και διαμαρτύρονται γιατί πεινάνε και είναι θέμα χρόνου να πέσει το καθεστώς του. Σιγά μην περιμέναμε εδώ στην Ελλάδα να μας πληροφορήσουν άλλοι για το τι συμβαίνει εκεί.

Βεβαίως, σκοπός του δημοσιεύματος που προφανώς γίνεται κατ’ εντολή του Μαξίμου και του γνωστού δολοπλόκου της κυβέρνησης, είναι να αποδομηθεί η όποια συζήτηση και σύγκριση γίνει της Ελλάδας με τη Βενεζουέλα. Μη τυχόν δηλαδή και βγουν στους δρόμους οι μισθωτοί και συνταξιούχοι για να διαμαρτυρηθούν. Είναι ένα εξαιρετικά ύπουλο σχέδιο για να προλάβει το καθεστώς του ΣΥΡΙΖΑ καταστάσεις τύπου Βενεζουέλας. Όμως, αυτές οι καταστάσεις δημιουργούνται από την οικονομία, από το πώς περνά ο ελληνικός λαός, από την καθημερινότητά του.

Ασφαλώς και δεν έχουμε γίνει Βενεζουέλα… ακόμη. Όμως, οι τακτικές και οι πολιτικές της κυβέρνησης εκεί μας οδηγούν. Άλλωστε, ο Τσίπρας είχε αγαστή σχέση με τον Νικολά Μαδούρο, είχε και επικοινωνία προκειμένου να συγκαλύψει τον «ερωτιάρη» πρέσβη που χούφτωνε τις υπαλλήλους του και δεν έπρεπε να βγει η υπόθεση στο φως. Ίσως πάλι θα μπορούσε η κυβέρνηση να φέρει στην Ελλάδα τον Μαδούρο για να μας εξηγήσει πόσο πετυχημένη είναι η μπολιβαριανή επανάσταση. Όμως είναι παντελώς ανόητο και πολύ βρόμικο το σχέδιο να συκοφαντηθεί εξ αρχής κάθε προσπάθεια αντίστασης και αντίδρασης στο καθεστώς του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, αν δεν ξυπνήσει γρήγορα ο κόσμος με τα «κοστούμια» που μας ράβει ο… Αλέξης Μαδούρο, θα γίνουμε σύντομα Βενεζουέλα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα