Ποιοί διεκδικούν την θέση του Γραμματέα της ΝΔ;

17:14 2/7/2012 - Πηγή: Antinews

Τα φώτα της επικαιρότητας και το ενδιαφέρον όλων είναι φυσικά στραμμένα στις προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά να μαζέψει το κράτος. Εντούτοις και όπως έχουμε γράψει επανειλημμένως στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν αρχίσει το στριμωξίδι για θέσεις και οφίτσια προκειμένου άλλοι να περισώσουν λίγη από τη δόξα των υπουργικών θώκων που έχασαν και άλλοι να αναδειχθούν όταν οι κορυφαίοι θα προσπαθούν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.

Βασικό ζητούμενο όσων έμειναν στη Συγγρού, και το τηλέφωνο τους από Μαξίμου μεριά δε χτύπησε

ποτέ, είναι η θέση του Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας. Μια θέση που όπως γνωρίζουν όλοι προσφέρει όλο το μηχανισμό του κόμματος στο πιάτο και εξασφαλίζει ουσιαστικά άμεση εκλογιμότητα όποτε ξαναγίνουν εκλογές – μοναδική εξαίρεση στον κανόνα αυτό ήταν η περίπτωση του Λευτέρη Ζαγορίτη. Η παραφιλολογία λοιπόν για το διάδοχο του Ανδρέα Λυκουρέντζου έχει ξεκινήσει με πολλούς από τους μνηστήρες να συνωστίζονται πέριξ της Κηφισιάς, μήπως ο Αντώνης Σαμαράς τους δει από το παράθυρο και τους δώσει το χρίσμα.

Ο “θρύλος” άλλωστε αναφέρει πως κάποιος προκάτοχος της θέσης, κάπως έτσι είχε επικρατήσει των εσωκομματικών αντιπάλων του. Αν πάντως έπρεπε να πάρουμε στα σοβαρά τα όσα ακούγονται θα έπρεπε στη λίστα όσων ενδιαφέρονται να αναλάβουν τη θέση του Γραμματέα, ή όσων θα ήθελαν άλλοι να αναλάβουν ώστε να έχουν την “άκρη” τους, θα έπρεπε να μετρήσουμε περίπου 6-7 μονομάχους. Άλλους με πορεία στην κεντροδεξιά που να αιτιολογεί τη φιλοδοξία τους και άλλους με βλέψεις στις επόμενες εκλογές…

Παράδειγμα, ο πρώην υπουργός Υγείας, συμμαχητής της Ντόρας τον  εσωκομματικό αγώνα για την αρχηγία της ΝΔ, ανανήψας φίλος του Αντώνη στη συνέχεια και σημερινός βουλευτής εν τέλει, Νικήτας Κακλαμάνης. Πιστώνεται μια σημαντική πορεία στην Κεντροδεξιά ενώ φαίνεται πως ξεπερνά την αποτυχία του 2010 με την πρόσφατη επανεκλογή του στην Α’ Αθήνας.

Δεύτερος ενδιαφερόμενος ακούγεται πως είναι ο Γιώργος Βλάχος, ακραιφνής Καραμανλικός, ιστορικός ΟΝΝΕΔίτης αλλά προσφάτως διαγραμμένος που επανεντάχθηκε μετά τις παλινωδίες που ακολούθησαν τη δανειακή σύμβαση.

Στο παιχνίδι της διαδοχής Λυκουρέντζου πάντως εμπλέκουν αρκετοί και το Βασίλη Κικίλια που αναδεικνύεται μέρα με τη μέρα ανερχόμενη δύναμη κάτι που τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών αναδεικνύουν ανάγλυφα μιας και ο νεαρός γιατρός καταγράφει ανοδική πορεία και έχει συμπάθειες στη νεολαία. Έτερος διεκδικητής, επίσης προερχόμενος απο τη νεολαία, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Παπανικολάου. Ο 35χρονος δικηγόρος φαίνεται πως επιθυμεί να κατηφορίσει σταδιακά από την ομίχλη των Βρυξελλών προς τον ήλιο της Αθήνας και θεωρεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία την καρέκλα του Γραμματέα της Συγγρού. Στα αρνητικά του, η μάλλον άσχημη προϋπηρεσία του στη θέση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ μιας και επί ημερών του γνώρισαν μεγάλες μέρες τα στέκια της Αράχωβας και της Μυκόνου μιας και οι νεολαίοι παράτησαν την ιδεολογία για τις παραλίες. Όμως τι σημασία έχουν όλα αυτά  στη ΝΔ της κοντής μνήμης για κάποιον ωστόσο που θέλει να

Keywords
Τυχαία Θέματα