Πληθαίνουν οι αντιδράσεις κατά της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν σήμερα, δημόσιοι υπάλληλοι που διαδήλωσαν κατά της διαθεσιμότητας,ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ. Νωρίτερα, συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί! Κανένας συνάδελφος να μη συνεργήσει σε απόλυση συναδέλφου!»,ήταν το κεντρικό σύνθημα.

ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ έχουν κηρύξει για αύριο,νέα πανεργατική

στάση εργασίας από τις 12.00 έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 13.00,στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Την ίδια ώρα,το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έδωσε στη δημοσιότητα το νέο θεσμικό πλαίσιο κινητικότητας των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα.Το μέτρο  τίθεται ουσιαστικά από σήμερα,σε εφαρμογή,μετά και τη δημοσίευση του Μνημονίου ΙΙΙ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Σε σχετική εγκύκλιο, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι η μή αποστολή των στοιχείων του προσωπικού εντός της προθεσμίας που έχει οριστεί, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα για το οποίο επιβάλλεται πειθαρχική ποινή προστίμου, η οποία ισούται με το ¼ των αποδοχών των υπαλλήλων.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει ήδη προβεί σε καταλήψεις και άλλες ενέργειες, προκειμένου να μπλοκάρει την αποστολή των στοιχείων όσων απασχολούνται στις υπηρεσίες των δήμων.

Από το πρωί, εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου του δήμου Αθηναίων, στην οδό Λιοσίων, η οποία θα συνεχισθεί έως την Πέμπτη το μεσημέρι.

Όπως αναφέρει στο ΑΜΠΕ, το μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Αθηναίων Στάθης Σταυριανίδης, σύμφωνα με αυτά που ορίζει το Μεσοπρόθεσμο θα πρέπει να απολυθούν περισσότερα από 120 άτομα, από τις υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα του δήμου.

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους προτίθενται να παραστούν στο δημοτικό συμβούλιο την Πέμπτη, προκειμένου να αποσαφηνίσει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης αν θα ακολουθήσει τη σύσταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας .

Σημειώνεται ότι η ΚΕΔΕ έχει εκφράσει την πλήρη διαφωνία της με τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς όπως αναφέρει, το εν λόγω μέτρο οδηγεί τους δήμους σε αδυναμία εκπλήρωσης του ρόλου τους. Οι δήμοι δεν θα γίνουν συμμέτοχοι σ’ αυτήν τη διαδικασία, σημειώνει  στη σχετική απόφασή της η Ενωση και προτρέπει τους αιρετούς να μη συμμετάσχουν.

Την κατανόηση των δημοσίων υπαλλήλων ζητά ο Α. Μανιτάκης

Την κατανόηση των δημοσίων υπαλλήλων ζητά, με δήλωσή του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, προκειμένου να προωθηθούν τα μέτρα για τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης, όπως ορίζει η σημερινή εγκύκλιος για την κινητικότητα στο δημόσιο, τη διαθεσιμότητα και την εφαρμογή της αυτοδίκαιης αργίας.

Ο κ. Μανιτάκης απευθύνεται σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, υπό την ιδιότητα του δημόσιου λειτουργού, που υπηρέτησε το δημόσιο επί 40 συναπτά έτη, για να τους διαβεβαιώσει ότι «τα μέτρα αποβλέπουν στην αποκατάσταση του κύρους του δημοσιοϋπαλληλικού λειτουργήματος και της νομιμότητας στο δημόσιο. Ε

Keywords
Τυχαία Θέματα