Ούτε την Κυριακή έχει ρεπό η τρόικα

21:42 6/7/2013 - Πηγή: Antinews

Σχεδόν 8 ώρες χρειάστηκαν για να… μην δώσουν οριστικά τα χέρια τους η κυβέρνηση με την τρόικα. Οι συνομιλίες του Σαββάτου επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι έχουν σχεδόν συμφωνήσει σε όλα, ωστόσο, κλείστηκε νέο ραντεβού για την Κυριακή καθώς μια σειρά από τεχνικές λεπτομέρειες πρέπει να συζητηθούν.

Το σημερινό ραντεβού έδειξε επίσης ότι έχει κλείσει οριστικά το θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο καθώς Κυριάκος Μητσοτάκης και Ε. Χριστοφιλοπούλου έμειναν μόλις μισή ώρα στη σύσκεψη. Η τρόικα

φαίνεται ότι έχει δεχθεί το σχέδιο για τους 12.500 υπαλλήλους που θα βρεθούν από την εκπαίδευση και τους δημοτικούς αστυνομικούς. Όπως έγινε γνωστό, αποφασίστηκε η διαθεσιμότητα να πάει από τους 12 στους 8 μήνες. Επίσης, αποφασίστηκε ότι οι 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, θα αξιολογηθούν και 2 στους 3 θα επιστρέψουν στην Ελληνική Αστυνομία.

Ένα σενάριο επίσης, αναφέρει ότι από τους περίπου 23-24 χιλιάδες υπαλλήλους που θα τεθούν σε κινητικότητα, θα απολυθούν οι 11.000.

Το μεσημέρι πήγε στο υπουργείο Οικονομικών και ο Γ. Βρούτσης πιθανότατα για να συζητηθεί ο τρόπος που θα καλυφθεί το κενό του ΟΑΕΕ ώστε να μην μπει η εισφορά 2 τοις χιλίοις στις επιχειρήσεις.

Έτσι, κυριακάτικα οι κ.κ. Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ θα επιστρέψουν στην πλατεία Συντάγματος για να συζητήσουν τις τελικές προτάσεις και να αρθούν τα… τεχνικά προβλήματα. Άλλωστε, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Αύριο θα υπάρξει συμφωνία έτσι ή αλλιώς. Τη Δευτέρα συνέρχεται το Eurogroup για να αποφασίσει για την εκταμίευση της δόσης των 8,1 δις ευρώ. Σύμφωνα με τις διαρροές των Βρυξελλών, η απόφαση θα προβλέπει την τμηματική καταβολή της επόμενης δόσης. Η πολιτική απόφαση θα αφορά στο σύνολο του ποσού, αλλά τα χρήματα θα καταβάλλονται σύμφωνα με την τήρηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης στην τρόικα. Δεν πρόκειται δηλαδή να εγκριθεί η εκταμίευση του συνολικού ποσού των 8,1 δισ. ευρώ, που είναι η συνεισφορά της ευρωζώνης αλλά και του ΔΝΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα