Αυξάνονται οι νεκροί στην Αίγυπτο

13:15 6/7/2013 - Πηγή: Antinews

Στους 24 έχουν φτάσει οι νεκροί στην Αίγυπτο, από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν στην χώρα μετά την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι. Την Παρασκευή το βράδυ υπήρξε ιδιαίτερη ένταση ανάμεσα σε υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και αντιπολιτευόμενων, στο Κάιρο, κοντά στην πλατεία Ταχρίρ.

Ο ηγέτης των Αδελφών Μουσουλμάνων Μοχάμεντ Μπαντί δήλωσε ότι οι υποστηρικτές του Μόρσι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους «κατά εκατομμύρια» ως την αποκατάστασή του στην εξουσία. Σημειώνεται ότι ο

στρατηγός Μάρτιν Ντέμσεϊ, επικεφαλής του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, συνομίλησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, σε μια ένδειξη ότι οι διμερείς σχέσεις ανάμεσα στον αμερικανικό και τον αιγυπτιακό στρατό δεν διαταράσσονται παρά την ανατροπή του ισλαμιστή Μόρσι.

Την ίδια ώρα πηγές της αιγυπτιακής ασφάλειας ανακοίνωσαν ότι δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν από ενόπλους στο Σινά, στην βορειοανατολική Αίγυπτο, λίγο μετά τον θάνατο νωρίτερα σήμερα ενός στρατιώτη στην ίδια περιοχή, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με την Γάζα και το Ισραήλ.

Τα ξημερώματα, ένας Αιγύπτιος στρατιώτης σκοτώθηκε από ταυτόχρονη επίθεση με ρουκέτα και με πυροβόλα όπλα ισλαμιστών μαχητών σε θέσεις της αστυνομίας και του στρατού στην ίδια περιοχή. Από την επίθεση αυτή τραυματίστηκαν επίσης δύο στρατιώτες σε σημείο ελέγχου του στρατού στην Αλ Γκούρα, στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά.

Το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA μετέδωσε ότι ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου απελευθέρωσε τον Σάαντ αλ Κατάτνι, επικεφαλής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ελευθερίας, το οποίο είναι ο πολιτικός βραχίονας των Αδελφών Μουσουλμάνων, και τον αναπληρωτή ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων Ράσιντ Μπαγιούμι.

reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα