Οργισμένη αντίδραση του ρωσικού ΥΠΕΞ σε ελληνικό δημοσίευμα

22:46 9/8/2018 - Πηγή: Antinews

Την έντονη αντίδραση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας "Konrta News" στο φύλλο της 23ης Ιουλίου με πρωτοσέλιδο τίτλο "Μπουρλότο στ ΔΕΘ από το μαύρο μέτωπο και τα δίκτυα της Μόσχας - Επιστρατεύουν τους παρακρατικούς μηχανισμούς".

Το δημοσίευμα, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, ισχυρίζεται ότι παρακρατικές συμμορίες που χρηματοδοτούνται από τα μαύρα ταμεία του Ρώσου προέδρου Βλάντιμίρ Πούτιν, σχεδιάζουν - σε συνεργασία με ακροδεξιούς και επαγγελματίες μπράβους - διαδηλώσεις με σκοπό να προκαλέσουν εκτεταμένα επεισόδια κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στόχος των επεισοδίων - που έχουν την στήριξη ορισμένων μητροπολιτών και επιχειρηματιών που εξυπηρετούν τα ρωσικά συμφέροντα - είναι να υπονομευθεί η Έκθεση αλλά και η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ για το ονοματολογικό.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με σημερινή μακροσκελή ανάρτησή του στο facebook, κάνει μια σύνοψη του δημοσιεύματος και μεταξύ άλλων σχολιάζει ότι "προφανώς ο συντάκτης του κειμένου έχει ζωηρή φαντασία (...) δεν υπάρχει ίχνος αλήθειας στο δημοσίευμα. Οι Έλληνες ψευδο-δημοσιογράφοι θα πρέπει να επικεντρωθούν στις σημαντικές ειδήσεις που πράγματι υπάρχουν στις διμερείς σχέσεις. Για παράδειγμα φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας. (...) Φέτος επίσης είναι η 190η επέτειος των ελληνο-ρωσικών διπλωματικών σχέσεων. Οι χώρες μας συνδέονται με δεσμούς αιώνων και κοινές αξίες, διαθρησκευτική συνεργασία και κοινή ιστορία. Η Ρωσία δεν έχει παραβιάσει ποτέ την εθνική κυριαρχία, τη δημόσια τάξη ή την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας. Για ποιο λόγο η χώρα μας να σχεδιάζει αναταραχές στην Ελλάδα;"

"Τέτοιοι εχθρικοί και ειλικρινά ηλίθιοι αντι-ρωσικοί υπαινιγμοί αμαυρώνουν την ελληνική δημοσιογραφία. Οι ισχυρισμοί της Kontra News είναι παράλογοι, με δεδομένα τα θερμά μας αισθήματα και τον σεβασμό μας προς την Αθήνα ως ισότιμο εταίρο. Θα προσθέσουμε αυτό το δημοσίευμα στον κατάλογο με τις ψευδείς ειδήσεις για τη Ρωσία".


Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα