Ελληνορωσική κρίση: Ενόχληση Μόσχας για άρνηση βίζας σε Ρώσους κληρικούς

20:28 9/8/2018 - Πηγή: Aixmi

Μετά τις απελάσεις των Ρώσων αξιωματούχων και τη δυναμική απάντηση της Μόσχας, καθώς και το «χτύπημα” από τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ που έκανε λόγο για «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» τώρα η Μόσχα εγκαλεί την Ελλάδα ζητώντας εξηγήσεις για την άρνηση χορήγησης βίζας σε κληρικούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία

Ζαχάροβα.

Νωρίτερα, αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Sputnik Ελλάδας, αρκετοί κληρικοί της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ανέφεραν ότι ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος τους είχε αρνηθεί τη χορήγηση βίζας, χωρίς να τους παράσχει εξηγήσεις.

«Έχουμε στέλει τη σχετική επισήμανση στην Πρεσβεία της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα, ζητώντας να σχολιάσει σχετικά με την κατάσταση, είτε να επιβεβαιώσει είτε να απορρίψει (σ.σ. την πληροφορία)… Αναμένουμε αντίδραση από την ελληνική πλευρά», σημείωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου.

Παράλληλα, επεσήμανε πως οποιαδήποτε διάκριση στις εκδόσεις βίζας είναι απαράδεκτη.

«Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί πάντα στενά την κατάσταση γύρω από τις εκδόσεις βίζας για τους Ρώσους πολίτες. Ασφαλώς, οποιαδήποτε διάκριση όσον αφορά στην έκδοση κάποιας βίζας, είτε έχει να κάνει με τη χώρα, είτε με το επάγγελμα είτε με τη θρησκεία, είναι απαράδεχτη», δήλωσε η ίδια.

Πηγή: Sputnik

The post Ελληνορωσική κρίση: Ενόχληση Μόσχας για άρνηση βίζας σε Ρώσους κληρικούς appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα