Ώρα μηδέν σε ΣΥΡΙΖΑ για την Προανακριτική Επιτροπή

Εμπρηστική τακτική ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, αρνούμενο το κόμμα να αποδεχθεί μια πρώτη πολιτική ήττα: Την εξαίρεση των Τζανακόπουλου- Πολάκη από μέλη της προανακριτικής Επιτροπής.

Ο κ. Τσίπρας με σειρά επιστολών του προς τον πρόεδρο της Βουλής,

σήκωσε εξαιρετικά ψηλά τους τόνους, μιλώντας για παράνομη εξαίρεση την οποία δεν πρόκειται να αποδεχθεί το κόμμα του, επιλέγοντας και οξείες εκφράσεις σε δημόσιες τοποθετήσεις του, όπως τα περί κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος.

Η συνέχεια είναι grosso modo γνωστή. Η προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο πήρε νέα αναβολή την προηγούμενη Πέμπτη, για τρίτη διαδοχική φορά, καθώς οι κκ Τζανακόπουλος- Πολάκης επέλεξαν να προσέλθουν κανονικά στη συνεδρίαση.

Μπορεί η πλειοψηφία να απέφυγε να σηκώσει το γάντι, ήτοι να ζητήσει την απομάκρυνσή τους από την φρουρά της Βουλής, ωστόσο το παραγόμενο ήταν ένα- εισέτι μια φορά: Ο κομβικός μάρτυρας για την υπόθεση κ. Φρουζής ο οποίος αναμένει να εξεταστεί από την προανακριτική επιτροπή, λόγω αναβολής της και πάλι δεν κλήθηκε σε εξέταση.

Ένταση και διέξοδος

Η Κουμουνδούρου δεν είναι καθόλου ευτυχής με την εξέλιξη. Και τούτο, διότι από τη μια είναι παγιδευμένη στην τακτική έντασης που καλλιέργησε με την εξαίρεση των δύο βουλευτών της από την Επιτροπή, την οποία επιμένει και θα επιμείνει να χαρακτηρίζει "παράνομη". Αφετέρου, αντιλαμβάνεται ότι οι εντυπώσεις στην κοινή γνώμη για το γεγονός ότι οι διαρκείς αναβολές δεν επιτρέπουν στον υπ αριθμόν ένα κρίσιμο μάρτυρα για την υπόθεση Novartis να καταθέσει, της κοστίζουν επικοινωνιακά.

Εξ αυτού , στην Κουμουνδούρου, επιμένουν μεν ότι η Ν.Δ και το ΚΙΝΑΛ εξαίρεσαν παρανόμως τους Τζανακόπουλο- Πολάκη από την Προανακριτική Επιτροπή γιατί τους φοβούνται, αλλά αναζητούν καταρχάς να διαχειριστούν τις εντυπώσεις.

Δεν είναι τυχαίο, ότι αμέσως μετά την νέα αναβολή της συνεδρίασης της Επιτροπής, κομματικές πηγές, επιδόθηκαν σε επικοινωνιακό αγώνα να πείσουν ότι εάν κάποιος φοβάται και δεν επιθυμεί την κατάθεση Φρουζή, αυτή είναι η πλειοψηφία και όχι η αξιωματική αντιπολίτευση.

Κανονικά η συνεδρίαση

Την προαναγγελία των επόμενων βημάτων του ΣΥΡΙΖΑ στα της προανακριτικής την έκανε χθες ( Παρασκευή) ο Σπύρος Λάππας , βουλευτής του κόμματος και μέλος της Επιτροπής. Ο κ. Λάππας, αρκούντως κατηγορηματικά , δήλωσε


* "Σας λέω υπεύθυνα και ρητά ότι την Τρίτη θα εξεταστεί ο Φρουζής. Το αποδεσμεύω και το αποσυνδέω από το αν θα εμφανιστούν ο Πολάκης και ο Τζανακόπουλος στην επιτροπή. Την Τρίτη θα γίνει μία κανονική συνεδρίαση και θα εξεταστεί ο Φρουζής. Αυτό είναι το συμφέρον της κοινωνίας"

Παράλληλα, κομματική πηγή με γνώση όσων διαμείβονται στο παρασκήνιο του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την τακτική που θα ακολουθήσει το κόμμα στην προανακριτική, μιλώντας στο "Κ” επεσήμανε ότι Δεν πρόκειται να προσέλθουν ξανά στην Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα οι κκ Τζανακόπουλος- Πολάκης ή εν πάση περιπτώσει δεν θα επιμείνουν στην παρουσία τους στην Επιτροπή όπερ θα σήμαινε και νέα αναβολή της συνεδρίασης.

Πολιτικά πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υποστείλει τη σημαία του "αγώνα”. Αντιθέτως, θα επιμείνει μέχρι τέλους ρητορικά στα περί παράνομης εξαίρεσης των βουλευτών του, τους οποίους, δεν πρόκειται να αντικαταστήσει.

Σε τούτο οφείλεται εν πολλοίς, εξάλλου και η επιμονή του Αλέξη Τσίπρα για υπερψήφιση της ερμηνευτικής δήλωσης στο άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών, όπως αποτυπώθηκε και στην επιστολή που απέστειλε προς τον Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα