Τρεις συλλήψεις για τρομοκρατία -Βρήκαν καλάσνικοφ, υποπολυβόλο και εκρηκτικά

13:52 9/11/2019 - Πηγή: Aixmi

Eφόδους σε 13 σπίτια έχει κάνει το τελευταίο 24ωρο η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, στη διάρκεια των οποίων συνέλαβε 3 άτομα (εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και για τέταρτο) και εντόπισε όπλα και εκρηκτικά.

Ειδικότερα συνέλαβε δυο άντρες, ηλικίας 41 και 45 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών, παράβαση του νόμου περί όπλων και πλαστογραφία. Για τις ίδιες πράξεις κατηγορείται και ένας 39χρονος, για τον οποίο εκδόθηκε το ένταλμα. Συνελήφθη, επίσης, και μια 39χρονη γυναίκα, η οποία

κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως αναφέρει η αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, έχει διακριβωθεί η εμπλοκή τους στη ληστεία που έγινε το βράδι της 21ης Οκτωβρίου, σε κατάστημα ψυχαγωγικών – τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό.

Ο 41χρονος είχε συλληφθεί ξανά το 2010, κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και αποφυλακίστηκε, στις  12 Φεβρουαριου 2018, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4489 του 2017.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στα σπίτια-γιάφκες:

Πέντε πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ

 Ένα υποπολυβόλο

Δύο τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα

Δύο πυροβόλα πιστόλια

Τέσσερεις χειροβομβίδες δακρυγόνου CS

Έξι κοινοί πυροκροτητές

Εννέα ηλεκτρικοί πυροκροτητές

Δύο αυτοσχέδιοι ηλεκτρικοί πυροκροτητές

Ένα τεμάχιο εκρηκτικής ύλης (πιθανόν TNT)

Δύο φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδα

Τρεις πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας

Τρία σώματα χειροβομβίδας

The post Τρεις συλλήψεις για τρομοκρατία -Βρήκαν καλάσνικοφ, υποπολυβόλο και εκρηκτικά appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα